Cererea DNA de urmărire penală a vicepremierului Paul Stănescu a fost respinsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Stănescu/ Foto: Inquam Photos, Octav Ganea
Paul Stănescu/ Foto: Inquam Photos, Octav Ganea

Urmărirea penală împotriva vicepremierului Paul Stănescu nu va fi reluată. Aşa au decis magistraţii instanţei supreme respingând astfel cererea DNA de confirmare a redeschiderii urmăririi penale într-un dosar în care era vizat vicepremierul Paul Stănescu, privind modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean (CJ) Olt, în perioada în care Stănescu era preşedinte al Consiliului Judeţean.

„Respinge cererea de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul penal 82/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Craiova, privind pe numiţii Stănescu Paul, Briceag Belu Marian, Cotoşman Florin şi Manolache Remulus", se arată în decizia Instanţei supreme.

Cauza a fost înregistrată pe 17 ianuarie, iar alături de Paul Stănescu intimaţi în dosar au mai fost Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache. Cercetările au fost începute în urma unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2010, vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova. Paul Stănescu a condus Consiliul Judeţean Olt între anii 2008 şi 2016.

De curând, din funcţia de preşedinte al PSD Olt, a preluat funcţiile de ministru al Dezvoltării şi vicepremier după ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern în urma anchetei DNA în dosarul „Belina”, el păstrând funcţia de vicepremier şi după numirea noului guvern condus de Viorica Dăncilă. El declara că dacă va deveni inculpat în acest dosar va demisiona imediat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite