Înalta Curte anulează o hotărâre a CNSU din februarie privind măsurile de carantină pentru persoanele care soseau în România

Înalta Curte anulează o hotărâre a CNSU din februarie privind măsurile de carantină pentru persoanele care soseau în România

Înalta Curte anulează o hotărâre a CNSU din februarie  / FOTO Arhivă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anulat o hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) emisă în luna februarie 2021 prin care era actualizată  lista ţărilor cu risc epidemiologic şi se stabileau noi reguli de aplicare a măsurilor de carantină pentru persoanele care soseau în România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procesul a fost deschis de avocata Elena Radu, care a dat în judecată CNSU şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, obiectului dosarului fiind anularea art.15 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.
 
Articolul respectiv se referă la ordinele date de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aplicarea acestora, precum şi modul în care pot fi contestate în instanţă.
 
Acţiunea avocatei a fost respinsă la instanţa de fond - Curtea de Apel Bucureşti, dar a avut câştig de cauză la judecarea recursului.
 
„Admite recursul declarat de Radu Elena împotriva sentinţei civile nr. 814 din 25 mai 2021, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a IX-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, în rejudecare: respinge, ca inadmisibilă, cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Admite cererea formulată de reclamanta Radu Elena, în contradictoriu cu pârâtul Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Anulează Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr.9/2021. Definitivă", se arată în decizia Instanţei supreme, citată de Agerpres.
 
 
De asemenea, hotărârea CNSU stabilea şi regulile de aplicare a carantinei în cazul persoanelor care soseau din ţările/zonele/teritoriile din lista aprobată de Comitet.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările