99 de sirieni salvaţi de poliţiştii de frontieră români aflaţi în misiune în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
99 de sirieni salvaţi de poliţiştii de frontieră de pe nava „Şefan cel Mare“, aflată în misiune în Italia  FOTO Poliţia de Frontieră
99 de sirieni salvaţi de poliţiştii de frontieră de pe nava „Şefan cel Mare“, aflată în misiune în Italia  FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră de pe nava „Ştefan cel Mare“, aflată în misiune în Italia, au salvat vineri 99 de imigranţi aflaţi pe un pescador de mici dimensiuni care plutea în derivă în mijlocul apelor italiene. Persoanele salvate - 73 de bărbaţi, 9 femei şi 17 minori - le-au declarat autorităţilor române că sunt sirieni şi că ar fi vrut să ajungă în Spaţiul Schengen.

Potrivit  Poliţiei de Frontieră, în seara zilei de vineri (n.r.-23 august 2013), nava „Ştefan cel Mare“ a detectat şi interceptat un pescador de mici dimensiuni, aflat în derivă în apele teritoriale italiene, la bordul căruia se aflau multe persoane.

Astfel, o ambarcaţiune de mici dimensiuni de pe „Ştefan cel Mare“ a fost trimisă pentru a identifica nava, poliţiştii  constatând că este un pescador din lemn, fără pavilion, supraîncărcat cu migranţi.

Poliţiştii de frontieră le-au acordat imediat asistenţă şi primul ajutor celor 99 de sirieni care intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen.

„Toţi cei 99 de imigranţii au fost transferaţi la bordul navei MAI 1105 - Ştefan cel Mare, unde personalul Poliţiei de Frontieră Române le-a acordat asistenţă şi primul ajutor. Imigranţii - 73 de bărbaţi, 9 femei şi 17 minori - au declarat că sunt sirieni şi că intenţionau să ajungă în Spaţiul Schengen“, potrivit poliţiştilor de la Frontieră. 


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite