83 de persoane au ajuns la spital în cazul contaminării de la Timişoara. 33 de oameni, dintre care 21 de copii, rămân internaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele 33 de persoane care rămân internate în urma tragediei de la Timişoara, 21 sunt copii, toate victimele aflându-se, în prezent, într-o stare bună. Ministerul Sănătăţii transmite că a demarat procedura de modificare a legislaţiei în vederea creşterii rolului direcţiilor de sănătate publică în procesul de verificare a activităţilor cu produse biocide.

„Până în prezent, un număr de 83 de persoane, din care 56 de adulţi şi 27 de copii s-au prezentat pentru investigaţii la 3 unităţi sanitare publice din oraş, şi anume Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara  şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “ Louis Ţurcanu” Timişoara”, transmite un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Cele 33 de persoane sunt internate în trei unităţi sanitare din Timişoara: 9 pacienţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara, 3 pacienţi la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara,21 pacienţi copii la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “ Louis Ţurcanu” Timişoara.

Toţi pacienţii sunt stabili, în stare bună, o parte din ei mai prezintă simptomatologie digestivă (greaţă, vărsături), dar rezultatele analizelor medicale sunt îmbunătăţite, mai spune ministerul Sănătăţii

Propunere de modificare a legislaţiei

Comisia de analiză a ministerului Sănătăţii a dispus, astăzi, şi modificarea legislaţiei din domeniu, Mai exact, ministerul urmăreşte reintroducerea procedurii de certificare a conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică de către direcţiile de sănătate publică, în ceea ce priveşte activităţile de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în spaţiile utilizate de populaţie. Până în anul 2009, când s-a renunţat la această măsură, DSP-urile aveau în atribuţii aceste măsuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite