83 de persoane au ajuns la spital în cazul contaminării de la Timişoara. 33 de oameni, dintre care 21 de copii, rămân internaţi

83 de persoane au ajuns la spital în cazul contaminării de la Timişoara. 33 de oameni, dintre care 21 de copii, rămân internaţi

Evacuarea blocului din Timişoara a avut loc de-abia la două zile după primul apel la 112, foto Adevărul

Din cele 33 de persoane care rămân internate în urma tragediei de la Timişoara, 21 sunt copii, toate victimele aflându-se, în prezent, într-o stare bună. Ministerul Sănătăţii transmite că a demarat procedura de modificare a legislaţiei în vederea creşterii rolului direcţiilor de sănătate publică în procesul de verificare a activităţilor cu produse biocide.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Până în prezent, un număr de 83 de persoane, din care 56 de adulţi şi 27 de copii s-au prezentat pentru investigaţii la 3 unităţi sanitare publice din oraş, şi anume Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara, Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara  şi Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “ Louis Ţurcanu” Timişoara”, transmite un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Cele 33 de persoane sunt internate în trei unităţi sanitare din Timişoara: 9 pacienţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Pius Brînzeu” Timişoara, 3 pacienţi la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara,21 pacienţi copii la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “ Louis Ţurcanu” Timişoara.

Toţi pacienţii sunt stabili, în stare bună, o parte din ei mai prezintă simptomatologie digestivă (greaţă, vărsături), dar rezultatele analizelor medicale sunt îmbunătăţite, mai spune ministerul Sănătăţii
 
Propunere de modificare a legislaţiei
 
Comisia de analiză a ministerului Sănătăţii a dispus, astăzi, şi modificarea legislaţiei din domeniu, Mai exact, ministerul urmăreşte reintroducerea procedurii de certificare a conformităţii cu normele de igienă şi sănătate publică de către direcţiile de sănătate publică, în ceea ce priveşte activităţile de utilizare a produselor biocide pentru dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în spaţiile utilizate de populaţie. Până în anul 2009, când s-a renunţat la această măsură, DSP-urile aveau în atribuţii aceste măsuri.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: