763 de tineri români vor beneficia de permise gratuite pentru a vizita UE. Cât timp vor putea călători gratuit pe continent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii români vor vedea Uniunea Europeană circulând cu trenul
Tinerii români vor vedea Uniunea Europeană circulând cu trenul

Peste 1.800 de tineri români s-au înscris la cea de a treia rundă a programului DiscoverEU, fiind selectaţi 763 de participanţi pentru a primi permise gratuite de călătorie în Uniunea Europeană.

Tinerii selectaţi vor avea posibilitatea de a călători, singuri sau în grupuri de maximum cinci persoane, între 1 august 2019 şi 31 ianuarie 2020, pe o perioadă de până la 30 de zile. Majoritatea vor călători cu trenul, alte moduri de transport fiind posibile doar în cazuri excepţionale. La precedentele două runde din cadrul programului, derulate în 2018, s-au înscris aproape 5.570 de tineri din România, fiind selectate în total 1.112 de persoane.

La nivelul UE, aproximativ 50.000 de tineri au primit permise gratuite de călătorie de la lansarea iniţiativei UE şi până în prezent. DiscoverEU este o experienţă de călătorie informală destinată tinerilor în mod individual sau în grupuri mici, inclusiv celor care provin din medii defavorizate, arată profit.ro. Programul oferă tinerilor de 18 ani şansa de a afla mai multe despre patrimoniul cultural şi diversitatea culturală a Europei, de a se conecta cu alţi tineri şi de explora identitatea europeană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite