6 din cei 7 membri ai Comisiei de Ştiinţe militare care va analiza suspiciunile de plagiat ce planează asupra ministrului Tobă vin din vechiul CNATDCU

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua comisie de Ştiinţe militare a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) va prelua analiza sesizării de plagiat a tezei de doctorat redactată de ministrul de Interne, Petre Tobă, de la fosta comisie, în urma schimbărilor făcute în Consiliu. Predare a ştafetei ar trebui să decurgă uşor în condiţiile în care 6 din cei 7 membri ai noii comisii au avut acelaşi rol în fostul Consiliu.

Trebuie amintit faptul că preşedintele comisiei, comisarul-şef de poliţie Ştefan Prună, este preşedintele unei secţii din cadrul Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), instituţie fondată de Gabriel Oprea, şi în care este membru şi Petre Tobă, arată hotnews.ro.. 

Care este componenţa Comisiei

Comisia de Ştiinţe militară, informaţii şi ordine publică, este aşteptată să dea verdictul în cazul sesizării trimise în luna martie a acestui an de Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, cu privire la mai multe cazuri de plagiat a tezelor de doctorat, printre care şi cel al ministrului Tobă. Sesizarea a mai fost semnată de profesorul Vladimir Tismăneanu, dr. Lucian Ancu de la University of Geneva (Elveţia) şi profesorul Horia Cornean de la Aalborg University (Danemarca).

Cei care vor da verdictul sunt: 

Ştefan Eugen Prună, preşedinte - prorector al Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, profesor universitar la Catedră de Investigare a Criminalităţii, Facultatea de Poliţie, şi Director Şcoală Doctorală "Ordine publică şi Siguranţă Naţională" din cadrul Academiei de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti. A fost membru al Academiei de Ştiinţe Militare încă de la înfiinţare şi preşedintele Secţiei de Informaţii a acesteia până în ianuarie 2015.

Comisarul-şef de poliţie Ştefan Prună este preşedinte al secţiei de Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, din cadrul Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), instituţie înfiinţată prin Legea nr. 56 din 22 martie 2012, iniţiată de parlamentarii Marian Săniuţă, Eugen Bădălan, Ion Mocioalcă, Adrian George Scutaru, Niculae Mircovici, Doru-Claudian Frunzulică, Eugen Nicolicea, Gabriel Oprea şi Teodor Meleşcanu (sursă). Prună a fost membru în Comisia de Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică din fostul CNATDCU.

Ion Crăciun, vicepreşedinte - Profesor/Şeful Departamentului de Sutdii de Securitate şi Leadership, Colegiul Naţional de Apărare/Universitatea Naţională de Apărare "Carol I". A făcut parte din Comisia de Ştiinţe Militare din fostul CNATDCU.

Irena Chiru - este Directorul Institutului Naţional de Studii de Intelligence din cadrul Academia Naţională de Informaţii Mihai Viteazul Bucureşti. A absolvit Facultatea de Ştiinţele Comunicării, Institutul Naţional de Informaţii. În 2005 a obţinut titlul de Doctor în sociologie din partea Universităţii Bucureşti cu o teza axată pe sociologia comunicării de masă. A făcut parte din Comisia de Ştiinţe Militare din fostul CNATDCU.

Ella Magdalena Ciupercă - şef Departament de Ştiinţe Sociale şi Ştiinţe Politice, decan al Facultăţii de Studii de Intelligence din cadrul Academiei Naţionae de Informaţii Mihai Viteazul. 

A absolvit Facultatea de Psihosociologie, Institutul Naţional de Informaţii în 1997, potrivit informaţiilor de pe site-ul academiei. 

Daniel Dumitru - este colonel, locţiitor al comandantului pentru învăţământ (prorector) şi profesor universitar conducător de doctorat în domeniul Informaţii şi securitate naţională la Universitatea Naţională de Apărare Carol I din Bucureşti. Între 2012 -2014 a fost decan al Facultăţii de Comandă şi Stat Major, iar între 2006-2012, prodecan pentru cercetare ştiinţifică la aceeaşi facultate. A făcut parte din Comisia de Ştiinţe Militare din fostul CNATDCU.

Gheorghe Minculete - este profesor universitar şi şef de comisie didactică la Universitatea Naţională de Apărare Carol I din Bucureşti. A făcut parte din Comisia de Ştiinţe Militare din fostul CNATDCU.

Cezar Marius Pantea - este profesor universitar la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti şi  conducător de doctorat în domeniul "Ordine Publică şi Siguranţă Naţională", potrivit CV-ului de pe site-ul Academiei de Poliţiei.

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a aprobat pe 10 iunie, prin ordin, nouă componentă a CNATDCU, for abilitat prin ordonanţă promovată în martie de Guvernul Cioloş să se pronunţă pe sesizările de plagiat. Documentul a fost publicat joi în Monitorul Oficial, mai arată hotnews.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite