30.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor lucra în minivacanţa de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Afacerilor Interne a anunţat că poliţiştii vor sancţiona dur abaterile turiştilor FOTO Mediafax
Ministrul Afacerilor Interne a anunţat că poliţiştii vor sancţiona dur abaterile turiştilor FOTO Mediafax

Peste 30.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi lucrători de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă vor fi mobilizaţi în perioada minivacanţei de 1 Mai şi Paşti, astfel încât să fie asigurată ordinea şi siguranţa publică în zonele înţesate de turişti.

Orice încălcare a legii va fi sancţionată. Aşa a declarat Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Radu Stroe, care a anunţat că cei 30.000 de angajaţi ai Ministerului vor fi mobilizaţi atât pentru siguranţa rutieră, cât şi în vederea prevenirii faptelor penale cu violenţă.

Potrivit reprezentanţilor MAI, în noaptea de Înviere şi în zilele de Paşti, poliţiştii şi jandarmii vor patrula în localităţi, mai ales în zona bisericilor, unde vor fi mulţi participanţi la slujbele religioase şi există riscul să se producă incidente neplăcute. În Capitală, măsurile de ordine publică vor fi asigurate, zilnic, de 1.500 poliţişti şi 400 de jandarmi.

7.000 de ofiţeri ai inspectoratelor pentru situaţii de urgenţp vor lucra în mini-vacanţă pentru a preveni şi stinge incendiile în special la lăcaşurile de cult şi la locurile în care va fi sărbătorită Învierea Domnului, dar şi pentru acordarea primului ajutor medical calificat.

În plus, pe principalele artere rutiere din oraşe, dar şi pe cele spre zonele turistice căutate (Valea Prahovei, Valea Oltului, nordul Moldovei, Litoral), vor fi instituite măsuri speciale, acordându-se o atenţie sporită prevenirii ambuteiajelor şi accidentelor rutiere. Zilnic, echipajele de poliţie rutieră vor acţiona cu circa 300 aparate radar, dispuse pe drumurile naţionale şi europene.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului de Interne, tot pentru această perioadă de vacanţă, nouă elicoptere ale Inspectoratului General de Aviaţie, dintre care cinci de tip SMURD, sunt pregătite pentru misiunile de supraveghere a traficului rutier, intervenţie în caz de urgenţe medicale şi supraveghere a zonelor unde se desfăşoară manifestări sau ceremonii religioase.

O primă misiune a avut loc azi dimineaţă, când un elicopter al MAI a survolat Autostrada Soarelui, unde traficul a fost intens: aproximativ 6.000 de autoturisme au tranzitat autostrada A2 până la ora 11.00.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite