30.488 de maşini Toyota din România, afectate de problemele airbag-urilor Takata, care au făcut 23 de victime în lume. Seriile de şasiu ale maşinilor vizate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
toyota_getty

Numărul maşinilor Toyota care sunt înmatriculate în România şi care sunt rechemate în service pentru deja uzualele probleme cu airbag-urile Takata ajunge la 30.488. Este vorba despre modelele Avensis Verso, Corolla, Yaris, Auris, Lexus SC430, I, fabricate în Japonia, Turcia, Marea Britanie şi Franţa.

“Vor fi trimise scrisori cu confirmare de primire proprietarilor, pentru a-i informa despre această campanie şi pentru a-i ruga să prezinte autovehiculul la cel mai apropiat Atelier Autorizat Toyota pentru remedieri gratuite / Înlocuirea capsei pirotehnice sau a airbag-ului pasager faţă / 0.5 – 3 ore, în funcţie de model”, arată compania în notificarea făcută către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor. Seriile maşinilor vizate AICI.  

 Maşinile vizate de această campanie sunt echipate cu airbag frontal pasager (Takata-designated SPI, SPI-2, PSPI-6) care conţine un material pirotehnic, care poate absorbi umiditatea. Conform unui raport emis de producătorul Takata, materialul pirotehnic s-ar putea degrada, în condiţiile expunerii prelungite la temperaturi şi umiditate ridicate. În cazul unui accident în care se declanşează airbag-ul frontal pasager, materialul pirotehnic neconform poate produce spargerea capsei pirotehnice şi declanşarea anormală a airbagului. Spargerea capsei pirotehnice poate duce la împrăştierea fragmentelor metalice în interiorul habitaclului, crescând astfel riscul rănirii pasagerilor. 

Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza ruperii dispozitivelor de umflare a airbag-urilor, 15 dintre aceste cazuri fiind în Statele Unite.   La nivel mondial, au avut loc peste 290 de răniri asociate dispozitivelor de umflare a airbag-urilor Takata, care prezintă risc de explozie şi răspândire de schije metalice în interiorul vehiculelor. În total, 19 producători auto recheamă la nivel mondial 100 de milioane de dispozitive de umflare a airbag-urilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite