UPDATE Accidentul de la Nădlac. Persoanele rănite uşor au plecat mai departe spre destinaţii. Trei oameni au murit şi 29 au fost răniţi în coliziunea dintre autocare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
32 de victime au rezultat în urma accidentului din Nădlac FOTO Arhivă Adevărul
32 de victime au rezultat în urma accidentului din Nădlac FOTO Arhivă Adevărul

Pasagerii răniţi uşor în urma accidentului rutier de joi dimineaţa, în care trei oameni au murit şi 25 au fost răniţi grav, au plecat mai departe spre destinaţii. Aceştia au fost preluaţi de un alt autocar la nouă ore de la accident.

UPDATE Potrivit primarului oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, pasagerii din autocarul cu numere de Covasna, care se îndreptau spre Budapesta, nu au putut pleca spre destinaţie în urma accidentului, vehiculul fiind grav avariat, astfel că aceia care nu au fost răniţi au fost cazaţi la Căminul Cultural.

„Oamenii au stat la Căminul Cultural nouă ore şi au primit două mese, cafea, apă şi ceai. În cele din urmă, a sosit un alt autocar, care i-a preluat pe pasageri pentru a-i transporta la destinaţie. Au fost preluaţi şi câţiva dintre răniţii uşor aflaţi la spital, care au preferat să-şi continue călătoria”, a declarat primarul.

Câţiva pasageri nu au mai aşteptat sosirea autocarului la Nădlac şi au chemat rude sau cunoştinţe din Ungaria să îi preia cu maşinile de la frontieră.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dintre cei 25 de răniţi aduşi cu ambulanţe, au rămas internaţi 13, în timp ce restul au primit îngrijiri medicale şi au fost lăsaţi să plece, la cererea acestora.

„Un bărbat cu răni grave la cap a fost transportat, în stare de comă, cu elicopterul SMURD, la un spital din Timişoara”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Adrian Wiener.

Starea pacienţilor rămaşi la Arad este stabilă, un bărbat fiind însă cu răni foarte grave, la Terapie Intensivă. Copiii răniţi în accident se află la Chirurgie Infantilă, fiind în afara oricărui pericol.

Referitor la cei trei bărbaţi care au murit, după verificarea identităţii acestora poliţiştii au stabilit că doi erau şoferi şi unul era pasager în autocarul cu numere de Covasna. Pasagerul se afla pe un loc din faţă, iar în urma impactului a fost proiectat prin parbriz în exteriorul vehiculului, iniţial crezându-se că acesta era unul dintre şoferii de rezervă.


Accidentul a avut loc, joi dimineaţă, într-o curbă de pe DN 7, la scurt timp după ce un autocar în care se aflau aproximativ 50 de muncitori români care veneau din Spania a intrat în ţară, şoferul pierzând controlul volanului şi intrând pe contrasens, unde a lovit frontal un alt autocar, cu numere de Covasna, care mergea spre frontieră. În cel de-al doilea autocar se aflau alţi 50 de pasageri care urmau să iasă din ţară.

La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe care au transportat 26 de răniţi la spital. 4 sunt copii cu.şi au suferit traumatisme toracice, potrivit medicilor. Aceştia sunt însă în afara oricărui pericol. 2 dintre răniţi sunt în stare foarte gravă. Au traumatisme la cap şi vor fi transportaţi la spitalul din Timişoara.

    

 „La locul accidentului au fost mobilizate 11 ambulanţe, patru echipaje SMURD şi şapte echipaje ale serviciului judeţean de ambulanţă. La locul accidentului au fost evaluate 36 de victime. Este vorba de trei decedaţi, doi pacienţi în stare critică, restul fiind stabili. La Unitatea de Primiri Urgenţe Arad avem în acest moment 21 de victime, dintre care două în stare critică şi 19 stabile. Din cei stabili, patru sunt copii”, a declarat Monica Puticiu, coordonator SMURD Arad.

Autorităţile locale spun că accidentul s-a produs exact în centrul oraşului Nădlac şi unul dintre autocare venea din Spania, iar celălalt mergea spre Ungaria şi plecase din Târgu Secuiesc. 

Decedaţii sunt şoferii celor două autocare, doi din autobuzul care venea de la Târgu Secuiesc şi unul din cel care venea din Spania.

"Se pare că şoferul autocarului care venea din Spania a intrat pe contrasens, în condiţii de vreme rea, pe ploaie, într-o curbă de 90 de grade", au explicat poli'i;tii ajun;i la fa'a locului.

Traficul a fost deviat în zonă mai bine de 4 ore. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite