29 persoane în stare gravă, transportate cu aeronave SMURD în ultima săptămână

29 persoane în stare gravă, transportate cu aeronave SMURD în ultima săptămână

29 de persoane au fost transportate cu aeronavele în ultimele şapte zile

29 de persoane în stare gravă au fost transportate în ultimele şapte zile cu aeronave SMURD. Cele mai multe misiuni au fost făcute prin Punctele de Operare din Târgu-Mureş, respectiv 13.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat emis Ministerul Afacerilor Interne (MAI) de sursei citate, în ultima săptămână, piloţii Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au intervenit pentru salvarea a 29 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu SMURD.

Intervenţiile au vizat transportul medical de urgenţă al răniţilor şi au presupus efectuarea a peste 38 de ore de zbor de către piloţii MAI.

Astfel, au fost făcute 29 de misiuni, prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD din Târgu Mureş (13 misiuni), Bucureşti (şapte), Arad (cinci), Craiova (trei) şi Iaşi (o misiune).

SMURD foloseşte pentru misiunile de salvare aero-medicală elicopterul uşor multifuncţional Eurocopter EC 135 şi avionul medical de tip Piper PA-42 Cheyenne III, aflate în dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: