UPDATE 23 de români, repatriaţi din Fâşia Gaza

UPDATE 23 de români, repatriaţi
din Fâşia Gaza

Pe aeroportul Henri Coandă sunt aşteptate mai multe curse care să-i aducă în ţară pe românii din Fâşia Gaza

23 de români care locuiau în Fâşia Gaza, majoritatea femei şi copii, au fost repatriaţi miercuri dimineaţă. Românii au fost aduşi în ţară cu o aeronavă a companiei Tarom care a aterizat pe Aeroportul Otopeni. Potrivit autorităţilor, în Fâşia Gaza trăiesc aproximativ 120 de români, iar câteva zeci s-au refugiat în ultimele ore în Egipt.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: "Toate costurile operaţiunii au fost suportate din fondul special aflat la dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, alocat prin Legea bugetului. Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah menţine un dialog permanent cu cetăţenii români care nu au dorit să părăsească zona în cadrul acestei operaţiuni. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români din zonă care nu şi-au înregistrat încă prezenţa la Oficiul de Reprezentare a României la Ramallah, să contacteze această misiune diplomatică pentru a transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român", se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

În cursul zilei de vineri, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că a activat celula de criză ca urmare a violenţelor  din Israel şi Fâsia Gaza. În ultimele zile mai multe echipe consulare au fost trimise la misiunile din zonă. 

Până acum războiul din Gaza a făcut peste 140 de victime.

citeste totul despre: