UPDATE 34 de persoane, reţinute în urma percheziţiilor făcute la hoţii de combustibil din Bucureşti şi alte şapte judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

34 de persoane au fost reţinute, până luni după-amiază, de poliţiştii dâmboviţeni în urma descinderilor care au avut loc duminică în Bucureşti şi în alte şapte judeţe la hoţii de combustibili. Printre cei cercetaţi se numără şi patru poliţişti, un jandarm şi un pompier.

UPDATE Procurorii care anchetează cazul au mai emis 12 ordonanţe de reţinere în dosar. Până la această oră au fost reţinute 34 de persoane.

Luni dimineaţă, oficiali ai Poliţiei Române, anunţau că 22 de persoane au fost reţinute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, acestea urmând să fie duse la instanţă cu propunere de arestare preventivă. Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Dâmboviţa, o parte dintre cei audiaţi vor fi cercetaţi în libertate, între aceştia fiind patru poliţişti, un jandarm şi un pompier.

Anchetatorii au audiat, începând de duminică şi până luni dimineaţă, 241 de persoane ridicate după percheziţiile care au avut loc în Capitală şi în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Buzău, Constanţa, Giurgiu şi Ialomiţa, în dosarul în care se fac cercetări privind furturi de combustibil din rafinării şi aeroporturile Otopeni şi Băneasa, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 1,1 milioane de lei. 

Poliţiştii au ridicat de la locuinţele percheziţionate aproape 65.000 de litri de combustibil, 632.900 de lei, 132.125 de euro, 25.900 de dolari americani, 3.600 de coroane suedeze, 19 autoturisme, mai multe documente şi înscrisuri, precum şi recipiente pentru depozitarea combustibilului. 

Totodată, au fost confiscate patru pompe, 44 de telefoane şi laptopuri, 65 de cartuşe de vânătoare, două arme de vânătoare depozitate contrar dispoziţiilor legale şi 195 de cartuşe de ţigări netimbrate, a precizat Poliţia Română. 

La acţiune au participat peste 1.000 de poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), Poliţiei Capitalei şi Inspectoratului de Poliţiei Judeţeană Argeş, Ialomiţa, Giurgiu, Ilfov, Constanţa, Buzău şi Dâmboviţa, care au folosit peste 600 de autospeciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite