200 de dosare penale pentru „vaccinarea la chiuvetă”. 400 de persoane, cercetate pentru certificate de vaccinare falsificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vaccinare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, afirmă că până în prezent au fost deschise aproximativ 200 de dosare penale legate de adeverinţe sau certificate de vaccinare falsificate, în acestea fiind cercetate 400 de persoane.

Lucian Bode a declarat, joi, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, că structurile MAI desfăşoară mai multe acţiuni pentru combaterea infracţiunilor legate de adeverinţele/certificatele false de vaccinare.

El a atras atenţia că scopul acţiunilor MAI este să limiteze la minimul posibil practica utilizării adeverinţelor/certificatelor de vaccinare false prin care sunt puşi în pericol toţi cei din jur, precizând că până la acest moment au fost întocmite aproximativ 200 de dosare penale în care sunt cercetate 400 de persoane.

Joi, anchetatorii au făcut trei percheziţii în Dâmboviţa, într-un dosar privind eliberarea ilegală a unor adeverinţe de vaccinare anti-COVID-19, în care este vizat şi un medic de familie care a introdus în sistemul informatic date nereale privind vaccinarea a 10 persoane, fiind eliberate adeverinţe false de vaccinare. Femeia a fost instigată de soţul său, preşedinte şi antrenor la Asociaţia Sportivă Fotbal Club Pucioasa, iar beneficiarii adeverinelor false au fost 10 jucători de la club care astfel au putut participa la competiţii sportive, susţin surse din anchetă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite