16 poliţişti de la Serviciul Rutier din Botoşani, trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită: Ar fi primit între 100 de lei şi 100 de euro de la şoferi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA Galati

21 de inculpaţi,  dintre care 16 poliţişti din cadrul Servicilui Rutier al IPJ Botoşani, au fost trimişi în judecată de DNA pentru luare de mită. Agenţii ar fi primit sume cuprinse între 100 de lei şi 100 de euro pentru a nu sancţiona şoferii care au încălcat regimul rutier.

Este vorba despre 16 poliţişti şi 5 persoane fizice, fără calitate specială, care vor fi judecaţi de Tribunalul Botoşani în acest dosar.


În perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpaţi, poliţişti în cadrul I.P.J. Botoşani – Serviciul Rutier (inclusiv ofiţerul de poliţie), ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei şi 100 euro de la 56 de conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, în schimbul neaplicării sancţiunilor prevăzute de lege.

 

 Într-un context similar, în perioada 31 martie 2019 – 09 iulie 2020, inculpatul Iacob Florin Eduard, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, declaraţii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect „punerea în circulaţie sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice”, deschis faţă de inculpatul persoană fizică, trimis în judecată sub control judiciar. Prin aceste demersuri, ofiţerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia şi emiterea unei soluţii procedurale de netrimitere în judecată", informează DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite