16 minore din Caracal au fost forţate de interlopi să facă sex cu români, manageri austrieci şi soldaţi americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un dosar al DIICOT din 2012 arată că un interlop din Caracal a traficat 16 minore, forţate să facă sex pe bani atât cu clienţi români, austrieci de la o firmă din zonă, dar şi militari americani de la baza militară de la Deveselu.

În dosarul celor 16 minore traficate la Caracal, judecat între 2012 şi 2017, DIICOT i-a iertat pe bărbaţii care au cumpărat de la traficanţi serviciile fetelor obligate să se prostitueze, scrie Libertatea.

Una dintre victimele din 2012 a relatat pentru Libertatea cum le spunea clienţilor că e minoră şi se ruga să facă ceva, dar aceştia ”îşi făceau treaba, plăteau şi plecau”. Declaraţie a victimei C., 16 ani, în dosarul 3357/104/2012: Clienţii pe care cei doi îi aduceau erau de regulă cetăţeni americani şi austrieci care lucrau pe raza municipiului Caracal – cetăţenii austrieci, la consolidat diguri, şi pe raza comunei Deveselu – cetăţeni americani, la baza militarăDeclaraţie a victimei C., 16 ani, în dosarul 3357/104/2012: Clienţii pe care cei doi îi aduceau erau de regulă cetăţeni americani şi austrieci care lucrau pe raza municipiului Caracal – cetăţenii austrieci, la consolidat diguri, şi pe raza comunei Deveselu – cetăţeni americani, la baza militară.

Potrivit anchetei Libertatea, militarii americani făceau sex cu fetele în restaurantul ”No Name”, aflat chiar la ieşirea din Caracal spre Deveselu. Din documentele publice consultate de echipa de investigaţii a Libertatea la Tribunalul Olt rezultă că DIICOT a ridicat de la patronul ”No name” chiar şi registrul de cazări, cu numele celor care s-au înregistrat. L-au returnat însă, numindu-l ”deteriorat”. Din acel moment, în ciuda declaraţiilor iniţiale ale victimelor şi ale martorilor, din documentele de la dosarul public rezultă că pe americani nu i-au căutat niciodată şi nici nu le-au întrebat pe fetele minore numele vreunuia dintre militarii de la Deveselu sau ale celor care făceau legătura cu ei.

Comisarul Nicolae Alexe, care a coordonat în acest an operaţiunea eşuată de salvare a Alexandrei Măceşeanu, este cel care a anchetat cazul din 2012, ca poliţist pentru DIICOT. El i-a audiat pe managerii şi angajaţii austrieci ai firmei Bauschutz Gmbh & Go, care lucrau pentru hidrocentrala de pe Olt, dar pe soldaţii americani de la Deveselu DIICOT nici măcar nu i-a chemat, să-i vadă la faţă, scrie sursa citată. Alexe a fost avansat, a devenit în 2019 adjunctul IPJ Olt şi a coordonat operaţiunea eşuată de salvare a Alexandrei, colaborând cu interlopii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite