126 de infracţiuni economice depistate în prima săptămână a acestui an

126 de infracţiuni economice depistate în prima săptămână a acestui an

Poliţiştii au depistat 126 de infracţiuni economice într-o singură săptămână

126 de infracţiuni economice au fost depistate la nivel naţional, în prima săptămână a acestui an, de poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În perioada 3 – 9 ianuarie, în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii formaţiunilor de investigare a fraudelor au depistat 126 de infracţiuni. 

Astfel, poliţiştii au descoperit, în ultima săptămână, 38 de infracţiuni de evaziune fiscală, 24 de înşelăciuni, 15 infracţiuni de uz de fals, nouă infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi opt la Legea nr. 86/2006 – Codul Vamal. 

De asemenea, poliţiştii cercetează şapte infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, cinci de delapidare, câte două de fals intelectual, abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, gestiune frauduloasă, la Legea nr. 59/1934 – a Cecului, la Legea. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, respectiv la Legea nr. 656/2003 privind spălarea banilor.

143 de persoane sunt suspectate de comiterea acestor fapte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: