12 centrale termice ale RADET nu au autorizaţie ISCIR şi stau să sară în aer. Una dintre ele este cea de sub Magazinul Muzica, pe Calea Victoriei

12 centrale termice ale RADET nu au autorizaţie ISCIR şi stau să sară în aer. Una dintre ele este cea de sub Magazinul Muzica, pe Calea Victoriei

ISCIR nu a dat aprobare de funcţionare respectivelor puncte termice

În  acest moment, 12 dintre centralele termice administrate de RADET nu ar trebui să funcţioneze pentru că sunt adevărate bombe printre blocuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele 47 de centrale termice de cvartal administrate de RADET sunt supuse periodic controalelor efectuate de specialiştii Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) pentru a se vedea dacă sunt sigure. „La un ultimul  astfel de control cele 12 centrale termice s-au dovedit într-o stare tehnică de nedescris, au fost considerate periculoase şi nu au primit aviz de funcţionare. Dar ele lucrează în continuare ca şi când nu s-ar fi întâmplat nimic”, a declarat pentru „Adevărul” consilierul municipal Lucian Iliescu. 
Una dintre ele este cea situată sub Magazinul Muzica, pe Calea Victoriei. Se pare şi că nici pentru aceasta şi nici pentru celălalte 11 nu s-a putut finaliza procedura pentru schimbarea cazanelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: