116 persoane dispărute sau urmărite au fost prinse în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

116 persoane care erau dispărute sau pe numele cărora existau mandate emise de instanţele de judecată au fost depistate, în ultima săptămână, de poliţiştii români. Dintre acestea, 36 aveau vârsta sub 18 ani.

Concret, în perioada 20 – 26 decembrie, în urma activităţilor de căutare şi identificare, poliţiştii structurilor de investigaţii criminale din întreaga ţară au găsit 58 de persoane semnalate ca fiind dispărute, dintre care 36 de minori, conform unui comunicat emis de Poliţia Română.

Minorii găsiţi au fost încredinţaţi familiilor sau internaţi în centre pentru minori. Potrivit sursei citate, copii nu au fost victime ale vreunei infracţiuni. 

De asemenea, poliţiştii au depistat 58 de persoane urmărite în interesul legii, dintre care 47 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, şase aveau mandate de arestare preventivă, iar pe numele a cinci persoane erau emise mandate europene de arestare.

Urmăriţi depistaţi 

Un bărbat de 48 de ani, din Movileni, judeţul Galaţi, care voia să scape de o pedeapsă de 11 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, a fost găsit pe 24 decembrie. Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Galaţi l-au dus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Tot în Ajunul Crăciunului, un alt bărbat, de 45 de ani, din Movileni, judeţul Galaţi, care voia să fugă de o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, a fost depistat de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Galaţi şi fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul IPJ Tulcea au depistat, pe 23 decembrie, un tânăr de 24 de ani care se sustrăgea executării unei pedepse de 10 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de viol. Acesta a fost încarcerat în Penitenciarul Tulcea.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Drama prin care trece o femeie din Galaţi: fratele ei a dispărut de lângă Tulcea de patru luni, iar ancheta Poliţiei bate pasul pe loc

Nicolae Sava locuia în comuna Grindu, judeţul Tulcea. A disparut în luna iulie a acestui an în împrejurări încă neelucidate. Familia a primit informaţii cum că este mort. Povestea acestei dispariţii pare desprinsă din filmele poliţiste.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite