Următorul termen în dosarul în care Dragnea a făcut apel la condamnarea la 3 ani de închisoare este pe 19 decembrie

Următorul termen în dosarul în care Dragnea a făcut apel la condamnarea la 3 ani de închisoare este pe 19 decembrie

Noile complete de 5 judecători de la Curtea Supremă, desemnate joi prin tragere la sorţi, au stabilit termene pentru zilele de 19 şi 20 decembrie pentru marile dosare de corupţie aflate pe rolul instanţei supreme. Astfel, atât Liviu Dragnea, dar şi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, sunt aşteptaţi miercuri, 19 decembrie, la un nou termen în dosarele în care sunt judecaţi la Curtea Supremă.

Avertizare MAE: "Urgenţă atentat- Franţa a ridicat la maxim nivelul de alertă antiteroristă. Ce măsuri au impus responsabilii de la Paris

Avertizare MAE: 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, urmare a atacului armat de marţi de la Strasbourg, ministrul francez de Interne a anunţat decizia declanşării nivelului maxim de alertă Vigipirate (pe o scară de la 1 la 3) - "Urgenţă atentat", care asigură un nivel de vigilenţă şi protecţie maximă, imediat după producerea unui atentat.

Anca Jurma, şefa DNA: Nu avem voie să slăbim eforturile în lupta împotriva corupţiei

Anca Jurma, şefa DNA: Nu avem voie să slăbim eforturile în lupta împotriva corupţiei

Procurorul şef interimar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Anca Jurma, a declarat joi că nu trebuie slăbite eforturile în lupta împotriva corupţiei şi fraudei dacă dorim o societate prosperă şi democratică. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe cu privire la instituirea Parchetului European, unde aceasta a subliniat că DNA, în ultimii 5 ani, a trimis în judecată peste 1.000 de persoane pentru fraudă cu fonduri europene.

VIDEO Aventura bilelor folosite la tragerea la sorţi a completelor de cinci judecători de la ÎCCJ: „S-au rătăcit pe un aeroport din Germania“

VIDEO Aventura bilelor folosite la tragerea la sorţi a completelor de cinci judecători de la ÎCCJ: „S-au rătăcit pe un aeroport din Germania“

Preşedinta Curţii Supreme, Cristina Tarcea, a povestit, joi, după tragerea la sorţi a completelor de 5 judecători cum s-au rătăcit bilele folosite la tragerea la sorţi care au fost comandate în Franţa. Judecătorii au apelat iniţial la Loteria Română şi la Federaţia Română de Fotbal, dar nici una dintre aceste instituţii nu avea bile suficiente.

Noile complete de 5 judecători au fost stabilite. Şefa Curţii Supreme: a început un asalt şi asupra completelor de 3 judecători

Noile complete de 5 judecători au fost stabilite. Şefa Curţii Supreme: a început un asalt şi asupra completelor de 3 judecători

Membrii noilor complete de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) au fost desemnaţi joi, prin tragere la sorţi. După-amiază se va face şi repartizarea aleatorie a dosarelor. Înainte de tragerea la sorţi, şefa Curţii Supreme a anunţat că a început un asalt şi asupra completelor de 3 judecători de la Curtea Supremă. Şedinţa de astăzi este publică.

Curtea Constituţională a amânat pentru 19 decembrie o decizie cu privire la protocoalele secrete dintre Parchetul General şi SRI

Curtea Constituţională a amânat pentru 19 decembrie o decizie cu privire la protocoalele secrete dintre Parchetul General şi SRI

Curtea Constituţională a amânat, joi, pentru data de 19 decembrie, o decizie cu privire la sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor în legătură cu un conflict de natură constituţională între Parlament şi Parchetul General vizând protocoalele încheiate cu SRI. Motivul amânării a fost lipsa judecătorului Daniel Morar, care este nolnav şi nu a putut ajunge la deliberări.

Sentinţă fără precedent: Doi bucureşteni desfiinţează releele GSM de pe blocul în care locuiesc

Sentinţă fără precedent: Doi bucureşteni desfiinţează releele GSM de pe blocul în care locuiesc

Premieră în justiţie din România: Instanţa Tribunalului Bucureşti a obligat printr-o decizie definitivă operatorul Telekom Mobile SA să demonteze antenele GSM de pe un bloc din Sectorul 3 al Capitalei. Totul, la cererea a doi bucureşteni, care au pretins în procesul deschis împotriva companiei de telefonie că antenele montate pe blocul lor le afectează sănătatea.

Drumul european al R.Moldova a rămas o poveste de succes eşuată în urma căreia politicienii care au avut acces la vârful puterii politice de la Chişinău „şi-au făcut de cap într-o manieră execrabilă“, a declarat, într-un interviu acordat Jurnaliştii.ro, publicistul şi filologul Andrei Ţurcanu, care a fost deputat în primul Parlament al R.Moldova. Despre federalizare, regimul oligarhic şi binomul PDM-PSRM, citiţi pe larg în interviu.

acum 2 zile · comentarii (3)

Marrakesh, Royal Mansour. Venind pe autostrada dinspre Casablanca spre Marrakech (te izbeşte infrastructura impecabilă, inclusiv o linie de tren de mare viteză recent inaugurată, legând Tanger de Rabat şi Casablanca), relieful se schimbă dramatic. De la câmpia mănoasă din Nord, de pe malul Atlanticului şi Mediteranei, un relief mai arid şi accidentat face tranziţia către linia maiestuoasă a munţilor Atlas.

acum 2 zile · comentarii (12)

Dacă ar fi avut ridicate la Bruxelles necesarele antene profesioniste de detectare a semnalelor timpurii de criză, ai noştri ar fi înţeles din timp semnificaţia exactă a jocurilor care s-au deschis pe plan european, toate fiind preludiul marii confruntări politice ce urmează în pregătirea europarlamentarelor în fiecare dintre Statele Membre.

acum 6 zile · comentarii (80)

Carnegie Europe prezintă situaţia actuală a regiunii transnistrene, prin intermediul unei analize controversate. Regiunea separatistă a Republicii Moldova este văzută în studiul făcut de organizaţia cu sediu la Bruxelles ca având o orientare europeană, dar singurul proiect european rămas pe masă pentru R.Moldova este Unirea cu România.

acum 6 zile · comentarii (2)

„Cred că era mai reuşită lansarea dacă se ducea să pună gresie în toaleta unei şcoli din cele două mii care nu au – sunt şi pe aproape, prin Ilfov. Că ăsta era un gest, îl ţinea lumea minte. Avea concreteţe, claritate şi modestie, ceea ce ar trebui să transmită un lider celor care l-au votat. Dacă ar învăţa un pic care sunt aşteptările oamenilor de la el. Ieşea şi de un clip bun.”

acum 7 zile · comentarii (11)

Moda paradelor militare e veche de când lumea. Egiptenii antici, persanii sau romanii celebrau victoriile militare prin defilări în faţa propriilor cetăţeni. Cea mai veche, mai mare şi mai grandioasă astfel de manifestaţie în Europa modernă este parada militară de Ziua Bastiliei, desfăşurată aproape fără excepţie în ziua de 14 iulie a fiecărui an din 1880 încoace, la Paris, pe bulevardul Champs-Élysées.

acum 10 zile · comentarii (10)

Situaţia politică de la Chişinău a devenit fluidă în contextul apropierii campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Astfel, că scandalurile şi complicităţile de tot felul întregesc un tablou politic sumbru, marcat de jocurile de culise dintre Vladimir Plahotniuc şi Igor Dodon, după ce oamenii "oligarhului cel bun" au dat drumul pomenilor electorale şi al promisiunilor de tot felul.

acum 10 zile · comentarii (0)

Desigur, aţi auzit despre maşina de gunoi de la defilare. Şi, INCREDIBIL, despre copilul căruia i s-a făcut rău în Catedrala din Alba Iulia din cauza frigului! Şi, bineînţeles, întrebarea care pasiona orice consumator de media din România: vor fi huiduiţi sau nu vor fi huiduiţi? Trecând peste mizeria care ni se serveşte zi de zi despre Ţara noastră, 1 Decembrie a reprezentat şi un punct de reflecţie. Iată trei opinii care merită să fie citite...

acum 11 zile · comentarii (11)

Se pare că în ziua de 10 decembrie PNL-ul, care se tot auto-recomandă drept port-stindardul Opoziţiei parlamentare, va introduce mult aşteptata moţiune de cenzură la adresa guvernului condus de d-na Viorica Vasilica Dăncilă. Foarte bine. Moţiunea face parte din arsenalul democratic, dreptul utilizării ei e stipulat de Constituţie şi reprezintă o cutumă a vieţii democratice ca Opoziţia să o folosească.

acum 14 zile · comentarii (5)

„Drumul european nu este compromis total, dar a fost serios afectat de anumite forţe politice din R.Moldova, începând cu 2009 când s-a permis furtul acelui miliard de lei, iar noi nici astăzi nu ştim care este finalitatea anchetei, deşi mulţi cunosc cine a fost implicat în furt.“

acum 14 zile · comentarii (1)

Nu mai ajunsesem de mult la Roşia Montană. Speram că a început dezvoltarea turismului în zonă, ca lucrurile să intre în făgaşul normal şi casele cumpărate de compania Gabriel Resources, unele monumente istorice, să revină în circuitul comercial şi să fie fructificate. Eu unul mi-aş cumpăra cu drag o casă la Roşia...

acum 15 zile · comentarii (19)

Pe 28 noiembrie 1918 se vota la Cernăuţi Unirea Bucovinei cu Ţara, sub preşedinţia lui Iancu cavaler de Flondor. La 100 de ani după, Bucovina este ruptă în două părţi, mai nimeni nu marchează evenimentul şi prima pagină a ziarelor este ţinută de ninsori şi de un vremelnic ministru de Finanţe.

acum 16 zile · comentarii (5)

Pe 7 octombrie 1989, câteva zeci de tineri au ieşit în Piaţa Centrală din Chişinău şi au început să afişeze placarde cu următoarele înscrisuri: „Cerem alternativă PCUS!”, „Jos Constituţia stalinistă!”, „Jos limba rusă de stat!” etc. Miliţia RSSM a intervenit în forţă şi au avut loc ciocniri cu tinerii demonstranţi.

acum 16 zile · comentarii (1)