Mihai Sora, în Piaţa Victoriei: La Girafă avem voie sau este şi dumneaei o persoană juridică? Toate dictaturile încep la fel 1

Filosoful Mihai Sora, care săptămâna trecută tocmai a fost recompensat la Bruxelles cu titlul Cetăţeanul European 2018, decernat şi pentru rolul sau activ în societate şi apărarea valorilor europene, a avut luni o reacţie după decizia Curţii Supreme care ar permite amendarea protestatarilor din Piaţa Victoriei în cazul unui protest neanunţat.

Mihai Sora, în Piaţa Victoriei: La Girafă avem voie sau este şi dumneaei o persoană juridică? Toate dictaturile încep la fel Vezi comentarii 1

Omul de afaceri Dinel Staicu a fost liberat condiţionat

Omul de afaceri Dinel Staicu a fost liberat condiţionat

Tribunalul Ilfov a dispus, luni, liberarea condiţionată a omului de afaceri Dinel Staicu, fost preşedinte al SIF Oltenia, care era condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR), în dosarul mituirii a trei judecătoare de la Curtea de Apel Bucureşti şi în dosarul fraudării Transgaz SA Mediaş.

Se întinde scandalul emisiilor trucate. Percheziţii la Opel în afacerea Dieselgate. Ce maşini ar putea fi vizate

Se întinde scandalul emisiilor trucate. Percheziţii la Opel în afacerea Dieselgate. Ce maşini ar putea fi vizate

Sediul Opel din Russelsheim a fost pecheziţionat luni, anchetatorii căutând probe legate de o eventuală păcălire a testelor de emisii pentru maşinile diesel, scrie AFP, care citează surse din Poliţie. Reuters citează publicaţia Bild care scrie că şi sediul din Kaiserslautern a fost percheziţionat. Opel confirmă percheziţiile şi spune că va coopera în totalitate cu autorităţile.

Curtea Supremă: Orice adunare publică din proximitatea unei instituţii publice trebuie declarată în prealabil

Curtea Supremă: Orice adunare publică din proximitatea unei instituţii publice trebuie declarată în prealabil

Curtea Supremă a admis luni un recurs în interesul legii şi a stabilit că există obligaţia de declarare prealabilă a adunărilor publice atunci când acestea se desfăşoară în pieţe ori pe căile publice - drum public, parte carosabilă şi trotuar - sau în locuri situate în imediata vecinătate a sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat.

Toader, despre modificările aduse de OUG: Creşte vechimea pentru a putea accede la DIICOT şi DNA

Toader, despre modificările aduse de OUG: Creşte vechimea pentru a putea accede la DIICOT şi DNA

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni dimineaţă modificările pe care Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Dăncilă le va aduce Legilor Justiţiei. Principalele modificări vizează amânarea intrării în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor, creşterea cerinţelor de vechime la DNA şi DIICOT şi o nouă atribuţie a ministrului Justiţiei de a sesiza Inspecţia Judiciară în cazul abterilor procurorilor.

UPDATE Exerciţiu Seism 2018: 565 de oameni au fost salvaţi în cursul nopţii, 186 de persoane sunt încă prinse sub dărâmături

UPDATE Exerciţiu Seism 2018: 565 de oameni au fost salvaţi în cursul nopţii, 186 de persoane sunt încă prinse sub dărâmături

Peste 560 de persoane au fost salvate, în cursul nopţii de duminică spre luni, în cadrul exerciţiului Seism 2018, potrivit ultimelor date transmise de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Ultimul bilanţ arată că sunt peste 3.000 de persoane decedate, 5.200 de răniţi şi 4.700 dispăruţi. Potrivit scenariului, sunt afectate 4.200 de clădiri.

Ministrul Justiţiei o vrea pe Adina Florea şef la DNA şi înaintează preşedintelui Iohannis propunerea privind numirea acesteia

Ministrul Justiţiei o vrea pe Adina Florea şef la DNA şi înaintează preşedintelui Iohannis propunerea privind numirea acesteia

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni că va înainta preşedintelui Klaus Iohannis propunerea ca Adina Florea să fie numită în funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ propunerea de numire a Adinei Florea la conducerea DNA.

Autorităţile învaţă într-un exerciţiu internaţional cum să reacţioneze la un cutremur devastator în Bucureşti. De ce a fost aleasă capitala României

Autorităţile învaţă într-un exerciţiu internaţional cum să reacţioneze la un cutremur devastator în Bucureşti. De ce a fost aleasă capitala României

Bucureştiul a fost ales să fie scena unui exerciţiu internaţional de întervenţie după un cutremur catastrofic pentru că specialiştii în domeniui consideră că ne aflăm într-o zonă seismologică atipică. Chiar  Charles Richter, binecunoscutul geofizician american, a subliniat, cu zeci de ani în urmă, după catastrofa din 1977, periodicitatea pronunaţată a seismului vrâncean şi pericolul în care se află capitala României.

Rabla în varianta Primăriei Capitalei. Ce regulament are programul şi câţi bani primesc primii 5.000 de proprietari de maşini vechi care se înscriu

Rabla în varianta Primăriei Capitalei. Ce regulament are programul şi câţi bani primesc primii 5.000 de proprietari de maşini vechi care se înscriu

Primăria Capitalei mai face un pas înainte în problema poluării şi anunţă că a publicat regulamentul programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere. Scopul e eliminarea a 5.000 de maşini uzate, cu grad ridicat de poluare. Cei admişi în program vor putea cumpăra maşini noi, varianta diesel fiind exclusă.

Cel mai grav lucru însă, este că toate aceste probleme, nenorociri, catastrofe care distrug în permanenţă ce a mai rămas din învăţământul românesc, nu interesează pe nimeni!!! Factorii politici, decidenţii la putere, ignoră total educaţia naţională, devenind sensibili doar atunci când au interese directe, în special interese de ordin financiar şi electoral. Vedem şi propaganda preoţilor trimişi în şcoli!

acum 25 zile · comentarii (0)

Afacerea moaştelor la români aduce profit sigur. Pare o adevărată industrie, care scoate tot mai multe moaşte, le împrumută de la biserică la biserică, sunt plimbate în delirul cât mai multor pupători, crezători în mari minuni tradiţionale! Zici că există undeva, o fabrică de moaşte! Cu atâtea oase sfinte făcătoare de minuni, ar trebui să fim şi noi un popor sfânt, nu unul plin de ipocrizie şi de corupţie.

acum 3 zile · comentarii (39)

Văd că sondorii îşi pun cenuşă în cap că au prezis că va veni lumea la referendum şi lumea nu a venit, deşi au cheltuit banii clienţilor pe sondaje. O să prezum aici că aceşti oameni sunt de bună intenţie, nu că iau banii clienţilor fără a şti ce fac sau fără curajul să le spună adevărul, şi am să le explic ce s-a întîmplat.

acum 4 zile · comentarii (19)

Ambiţios, gândit pe mai multe dimensiuni, FILIT Iaşi e un eşafodaj complex, o structură vie şi caldă creată pentru a produce şi a capta dialogul din inima literaturii: ediţia din 2018 înseamnă 300 de invitaţi - scriitori străini şi români, traducători, editori, manageri culturali, jurnalişti -, 150  de evenimente, 200 de voluntari.

acum 7 zile · comentarii (2)

Greu. Poate imposibil. Cel puţin aşa pare acum când suntem încă sub impresia profundă lăsată de valul de dejecţii, acuzaţii-injurii-pedepse cu iadul şi afurisenia pe veşnicie, cu mesaje de ură şi intoleranţă habotnică şi semnale ferme ale unei dorinţe de răzbunare care s-ar putea să nu fie lăsată doar pe seama Atotputernicului şi Judecăţii sale de Apoi.

acum 9 zile · comentarii (83)

În materialul anterior am prezentat cum prin intermediul presei din România s-a încercat strecurarea dezinformării şi instrumentalizarea unor mituri privind „conspiraţia pestei porcine africane“ într-un mod insidios, prin intermediul unor bloguri, site-uri marginale şi chiar ziare cu politică editorială destul de controversată.

acum 14 zile · comentarii (0)

A 73-a Adunare Generală a ONU s-a desfăşurat pentru noi între două puncte de reper: a început cu discursul populistului preşedinte american, Donald Trump şi s-a încheiat cu discursul cvasi-inexistentului preşedinte român, Klaus Iohannis. În aceste două zile, eu am fost la Bruxelles, unde, din necunoaştere sau prostie, conducerea României a venit să se scuze.

acum 18 zile · comentarii (9)

Ţinut în şah de oamenii „oligarhului cel bun“, preşedintele R.Moldova, Igor Dodon caută de ceva vreme soluţii să iasă din izolarea externă în care se află, din cauza declaraţiilor sale tendenţioase şi prost gândite la adresa partenerilor euro-atlantici ai R.Moldova.

acum 19 zile · comentarii (2)

Nu doar despre legile Justiţiei şi protestele din 10 august va trebui să dea guvernul Dăncilă explicaţii miercuri la Bruxelles! O bombă cu ceas stă să dinamiteze relaţiile noastre cu partenerii externi. Mult mai dăunătoare decât închisorile CIA în România pentru interesele strategice ale României sunt firmele ruseşti care reuşesc să introducă bani în România şi în Uniunea Europeană deşi figurează pe lista interzisă după ocuparea Crimeei.

acum 20 zile · comentarii (6)

Discuţiile de fond despre referendumul din 6-7 octombrie sunt foarte importante, însă esenţial este şi un detaliu. Un eventual succes la vot al Coaliţiei pentru Familie poate fi aruncat în aer de Guvernul PSD şi de tăcerea iniţiatorilor acestui demers cetăţenesc într-o chestiune esenţială pentru procesul de votare: nefolosirea sistemului antifraudă.

acum 22 zile · comentarii (76)

Situaţia Republicii Moldova nu este deloc fericită în contextul în care regimul lui Plahotniuc a ales să „distrugă şi ultima brumă de democraţie“, prin anularea rezultatului alegerilor pentru primăria Chişinăului în vară, iar Occidentul a înţeles că politica acestuia vopsită în culori pro-europene este doar o cacealma.

acum 25 zile · comentarii (2)

Nu Soros vă sapă şi nu e duşmanul vostru, şi nici Putin nu se ocupă momentan, că nu are de ce, prea îi faceţi voi treaba. O ţară europeană care se bate singură în piept şi strigă „Suntem mai răi ca bulgarii, luaţi-ne preşedinţia UE!“ nu are nevoie de duşmani din exterior. Îşi este sieşi cel mai rău duşman.

luna trecuta · comentarii (0)
Postari Recente