Ultima zi în care se pot contesta amenzile primite în timpul Stării de Urgenţă

Ultima zi în care se pot contesta amenzile primite în timpul Stării de Urgenţă

Românii care au primit amenzi drastice în perioada Stării de urgenţă pot depune pe rolul instanţelor contestaţii împotriva sancţiunilor contravenţionale până marţi inclusiv, conform termenului legal. Avocatul Adrian Cuculis a explicat pentru „Adevărul” cum se calculează termenul maxim în care cei amendaţi cu sume cuprinse între 2.000 şi 20.000 de lei pot depune contestaţii pe rolul judecătoriilor.

Al doilea deţinut depistat iniţial pozitiv la testul anti-COVID, infirmat la retestare. Bilanţul infectărilor în rândurile angajaţilor ANP a crescut la 19 | coronavirus

Al doilea deţinut depistat iniţial pozitiv la testul anti-COVID, infirmat la retestare. Bilanţul infectărilor în rândurile angajaţilor ANP a crescut la 19

Deţinutul extrădat în România din străinătate depistat pozitiv la testul anti-coronavirus pe data de 29 mai a fost retestat, iar rezultatul este negativ. Astfel, ANP anunţă că, în acest moment, nu există cazuri de Covid-19 în rândurile deţinuţilor. În schimb, bilanţul angajaţilor ANP confirmaţi pozitiv a ajuns la 19, după ce un alt poliţist de penitenciare, de la Giurgiu, s-a îmbolnăvit.

Dosarele de infracţiuni sexuale împotriva minorilor, luate la control. CSM vrea să vadă cum au muncit judecătorii şi procurorii în ultimii 6 ani

Dosarele de infracţiuni sexuale împotriva minorilor, luate la control. CSM vrea să vadă cum au muncit judecătorii şi procurorii în ultimii 6 ani

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a hotărât că este necesar să sesizeze Inspecţia Judiciară (IJ) în vederea realizării unui control tematic la instanţele şi la parchetele din ţară cu privire la modul de investigare şi soluţionare a cauzelor privind infracţiuni sexuale cu victime minore, aflate pe rol în ultimii 6 ani.

Vedem cu toţii cum unii dintre români, cetăţeni de rând, sunt sancţionaţi de instituţiile statului atunci când greşesc, în timp ce alţii, persoane care se cred mai presus de toţi şi toate, încalcă normele în văzut lumii. Fără fereală! Cu mult tupeu şi mare neruşinare. Exemple avem cu duiumul, chiar în această situaţie specială de pandemie.

acum 5 zile · comentarii (3)

În acest articol vom face o analiză la rece a situaţiei minorităţii române din Ungaria şi a celei maghiare din România, pentru a ilustra, clar şi cu cifre, cum arată tratamentul pe care cele două state îl aplică minorităţilor. Vom anticipa spunând că, în timp pe minoritatea maghiară din România se bucură de drepturi şi libertăţi mult dincolo de orice normă europeană, minoritatea română din Ungaria este... pe cale de dispariţie.

acum 15 zile · comentarii (184)

Realităţile româneşti, care sunt încă marcate de nemuritoarele tare: corupţie, incompetenţă, iresponsabilitate, manipulare, prostie-ne-au arătat cât de slabi, de nepregătiţi şi vulnerabili suntem în faţa unor crize majore, cum este cea de sănătate de acum. Consecinţele sunt dezastruoase şi nu se opresc odată cu ridicarea stării de urgenţă sau cu încheierea acestei pandemii, într-un orizont nedeterminat.

acum 19 zile · comentarii (4)

Pentru a repeta o formulare celebră, am urmărit cu atenţie şi îngrijorare cum, la audierile din Parlament, atât doamna ministru a Muncii, cât şi domnul ministru de Externe au evitat, mai mult sau mai puţin profesionist, explicarea situaţiei dezonorante în care este pusă România, devenită principală ţară de proveninenţă a sezonierilor agricoli ajunşi în "zonele roşii" şi plecaţi în cele mai ciudate condiţii şi care vor rămâne veşnic neexplicate.

acum 21 zile · comentarii (40)

Disclaimer: În plină criză a pandemiei de coronavirus, Administraţia Prezidenţială derulează procesul de elaborare a Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării, în fapt o strategie de securitate naţională a cărei valabilitate este de 5 ani, perioada mandatului prezidenţial, şi care urmează să dirijeze procesul instituţional  de ajustare la noile priorităţi în domeniul securităţii, apărării şi politicii externe a României, în format integrat.

acum 22 zile · comentarii (16)

În mereu ignorata ei calitate de primă autoritate medicală a ţării, Curtea Constituţională a hotărît: cetăţenii români au dreptul de a se infecta, fără frică de amenzi, cu virusul preferat sau, în lipsa acestuia, cu materialul disponibil pe piaţă. Recenta clarificare a Curţii va fi, desigur, urmată de completări care vor declara gratuite serviciile medicale şi înmormîntările sau le vor acoperi din pensia specială a domnului Valer Dorneanu.

acum 22 zile · comentarii (53)
Postari Recente