CCR: Numirea lui Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului este nelegală: Reacţia politicianului 15

Curtea Constituţională a României a decis că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut nelegal. Concret, judecătorii constituţionali au stabilit că  Meleşcanu a fost susţinut de PSD ca fiind din partea grupului ALDE, în vreme ce ALDE l-a exclus. Preşedinteele Senatului spune că se va conforma deciziei.

CCR: Numirea lui Teodor Meleşcanu în fruntea Senatului este nelegală: Reacţia politicianului Vezi comentarii 15
Teodor Melescanu

Dosarul Gheorghe Ursu. Instanţa explică de ce i-a achitat pe foştii securişti Vasile Hodiş şi Marin Pîrvulescu

Dosarul Gheorghe Ursu. Instanţa explică de ce i-a achitat pe foştii securişti Vasile Hodiş şi Marin Pîrvulescu

Gheorghe Ursu nu a fost un disident politic, iar ofiţerii de Securitate care l-au anchetat ar fi trebuit să fie cercetaţi în anii '90, şi nu la 30 de ani de la moartea inginerului, când faptele lor s-au prescris deja. Informaţia apare în motivarea deciziei prin care judecătorii care i-a achitat pe Vasile Hodiş şi Marin Pîrvulescu, cei doi foşti ofiţeri judecaţi pentru crime împotriva umanităţii, în legătură cu moartea lui Gherorghe Ursu.

Tăriceanu: Am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie

Tăriceanu: Am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, marţi seară, că a primit o înştiinţare de la Parchetul General că este suspect într-un dosar de abuz în funcţie, în legătură cu mandatul unui senator care se afla în incompatibilitate. Dosarul vizează perioada în care a fost preşedinte al Senatului. Tăriceanu a afirmat că se va prezenta la audieri, însă susţine că preşedintele Senatului nu are prerogative în această situaţie.

Predoiu, despre protocoale: Au fost abuzive prin ele însele şi puse în legătură cu practicile unor procurori care au ieşit din marginea normalităţii procedurale

Predoiu, despre protocoale: Au fost abuzive prin ele însele şi puse în legătură cu practicile unor procurori care au ieşit din marginea normalităţii procedurale

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, marţi, că subiectul protocoalelor nu fost suficient dezbătut, după denunţarea acestora. ”A rămas că au fost abuzive prin ele însele şi puse în legătură cu practicile unor procurori care au ieşit din marginea normalităţii procedurale”, a spus ministrul, precizând că este nevoie de cooperare între Ministerul Public şi alte instituţii.

Sistemul judiciar aşteaptă verdictul procurorilor CSM asupra celor propuşi să conducă lupta cu infractorii

Sistemul judiciar aşteaptă verdictul procurorilor CSM asupra celor propuşi să conducă lupta cu infractorii

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu a pus în rpactică un proces de numire a procurorilor şefi lăudat la modul unanim în rândul specialştilor. Cu toate acestea, mai multe voci din sistem susţin că ministrul păstrează încă un rol prea important în acest proces, şi că doar avizul procurorilor CSM va putea da credibilitate nominalizărilor făcute de ministrul Justiţiei.

Protestează lumea fină că a fost conflict de interese la Moise Guran, pentru că lucra şi la programul USR-PLUS în timp ce făcea pe patronul de presă şi comentatorul independent în ultimii doi ani. Bravo pentru vigilenţă, dar asta e tot aşa de relevant pentru eventualele probleme etice pe cît este prezenţa disciplinei “deontologie” la facultatea de comunicare o garanţie pentru deontologia din jurnalism.

acum 5 zile · comentarii (0)

”Mutarea biroului ministerial în teritoriu” a început anul acesta în forţă, am aflat din comunicatul  Ministerului Educaţiei şi am văzut la televizor, prin descinderile de imagine la câteva amărâte şi mici unităţi de învăţământ din noroaiele Bărăganului ialomiţean ! Doamna ministru a prins în flagrant delict o învăţătoare care ţipa la copii şi a deschis personal uşa wc-urilor din fundul curţii şcolii, să vadă care sunt problemele !

acum 7 zile · comentarii (2)

5 organizaţii civice i-au transmis astăzi premierului Ludovic Orban o scrisoare deschisă în care îi solicită demiterea lui Bogdan Despescu din funcţia de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) după dezvăluirile jurnalistei Emilia Şercan privind doctoratul plagiat al acestuia şi totodată să ia măsuri concrete la nivelul Guvernului României pentru oprirea fabricii de impostură din universităţi.

acum 8 zile · comentarii (7)

Surprinzătoare sunt tăcerea, lipsa de reacţie a celorlalţi medici şi a personalului sanitar din  sistemul de sănătate românesc în condiţiile în care funcţionează în prezent, cu marile probleme nerezolvate, cu incidentele şi accidentele care apar zilnic, dar nu se raportează şi nu se fac publice!  Oare de ce unii medici au sărit ca arşi în apărarea publică a lui Beuran, iar a doua zi au renunţat la grevă şi s-au apucat de treabă?!

acum 14 zile · comentarii (3)

În ultimele luni am fost asaltaţi zi de zi, seară de seară – era previzibil! –, de informaţii, interviuri, analize, dezbateri, dezvăluiri decise să lămurească adevărul despre „evenimentele“ din decembrie 1989. Fiecare „emiţător“ (jurnalist, analist, politician, participant direct, martor sau martir) vorbea, de regulă, cu aplombul celui aflat în posesia adevărului evident, dar „ascuns“.

acum 14 zile · comentarii (0)

Titlul acestui articol este pamfletăresc şi la fel trebuie tratate bazaconiile alarmiste cum că stăm pe picior de război cu Iranul pe motiv că Iohannis n-a sunat panicat la Kremlin după vestea morţii generalului Soleimani, iar statul român n-a trimis şi el măcar de obraz o coroană de flori la înmormântarea lui ca să creştem în ochii ayatolahului.

acum 14 zile · comentarii (110)

O veste tristă mă zguduie din temelii, şi parcă nici nu-mi vine să cred... Tocmai ce-am aflat că, azi-noapte, a murit poetul George Mihalcea, cel care, dacă vă mai amintiţi, făcea, pe vremuri, la B1tv, emisiunea ”Lumea cărţilor”. Ne-am cunoscut în urmă cu mulţi ani -- şi, din vorbă în vorbă, nici nu ne-am dat seama că trecuse deja cu mult de miezul nopţii.

acum 21 zile · comentarii (1)

Decembrie 1989 rămâne o rană deschisă pentru toţi cei care au trăit din plin evenimentele derulate în urmă cu 30 de ani. Din păcate, niciunul dintre preşedinţii postdecembrişti nu a găsit soluţia anihilării acestei "găuri negre" din istoria recentă a României. Iar unele adevăruri nu au fost devoalate nici azi, doar maculate cu bună ştiinţă.

acum 25 zile · comentarii (88)

Pentru mulţi, acum treizeci de ani poate părea cu mult timp în urmă. Mai ales pentru generaţia născută după 1989, ce reprezintă o mare parte din populaţia ţărilor din Europa Centrală şi de Est. Mulţi nu au experimentat niciodată suferinţa, ura şi confruntarea din zilele Războiului Rece. Abia îşi vor aminti de viaţa de înainte de căderea comunismului - poate doar prin poveştile spuse pe jumătate şi fotografii învechite.

acum 26 zile · comentarii (54)

Zile de Crăciun. Oraşul e împodobit, oamenii intră şi ies grăbiţi din magazine, zâmbesc şi se plimbă în familie. Te întorci grăbit spre camera închiriată în urmă cu doi ani şi jumătate, când ai plecat din România. Ai cumpărat câte ceva de mâncare de la magazinul acela cu produse est-europene, ca să-ţi amintească de casă.

acum 27 zile · comentarii (23)

„Crăciunul sau Naşterea Domnului este o sărbătoare creştină celebrată la 25 decembrie  în fiecare an. De la începutul secolului al XX-lea, Crăciunul devine şi o sărbătoare laică, celebrată atât de către creştini cît şi de către cei necreştini, centrul de greutate al celebrării deplasîndu-se de la participarea în biserică spre aspectul familial al schimbului de cadouri sau, pentru copii, al „darurilor de la Moş Crăciun.” (Wikipedia)

acum 27 zile · comentarii (1)