Ziua Unirii. Zeci de coroane au fost depuse la statuia lui Cuza din Dealul Patriarhiei

Ziua Unirii. Zeci de coroane au fost depuse la statuia lui Cuza din Dealul Patriarhiei

Evenimentul a avut loc pe Dealul Patriarhiei FOTO Arhivă

O festivitate de depunere de coroane a fost organizată, sâmbătă dimineaţa, la Statuia lui Alexandru Ioan Cuza din Dealul Patriarhiei, cu ocazia împlinirii a 156 de ani de la „Mica Unire“.

Ştiri pe aceeaşi temă

La eveniment au luat parte reprezentanţi ai Preşedinţiei, Guvernului, Senatului, Camerei Deputaţilor şi Prefecturii Bucureşti, şeful SMG, general-locotenent Nicolae Ciucă, militari activi şi în rezervă, precum şi veterani de război, care au depus coroane de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, scrie Mediafax.

De asemenea, în cadrul evenimentului au mai fost depuse coroane din partea ministrului de Interne, Gabriel Oprea, a Asociaţie Naţionale a Veteranilor de Război şi a Comitetului Român pentru Cinstirea Eroilor, Ministerului Afacerilor Externe, SIE, STS, Primăriei Municipiului Bucureşti, asociaţiilor de veterani, cadre în rezervă şi în retragere din MAI, Uniunii Elene din România.

La faţa locului a avut loc şi o slujbă religioasă ţinută de un sobor de preoţi military. La finalul festivităţii, toţi cei prezenţi au dansat hora unirii în jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Pe aceeaşi temă:

Iohannis şi Ponta, mesaje pe Facebook de Ziua Unirii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările