Ziua Internațională a Apei, sărbătorită prin artă urbană la metroul bucureștean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O garnitură de metrou a fost vopsită integral cu graffiti pe linia M3 Preciziei – Anghel Saligny. Artiști grafferi din întreaga țară au participat la o operațiune de artă urbană inițiată cu ocazia Zilei Internaţionale a Apei.

Apa Nova București în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Metrorex și Centrul de Informare ONU oferă bucureștenilor un mesaj de celebrare a apei printr-un demers inedit de exprimare a artei urbane în Capitală. Opt artiști grafferi din mai multe orașe ale țării s-au strâns pentru a-și pune la bătaie spray-urile și vopselurile pentru un mesaj comun de Ziua Internațională a Apei.

O garnitură de şase vagoane care circulă pe linia M3 Preciziei – Anghel Saligny a fost complet transformată în noaptea dintre 21 și 22 martie într-un manifest urban dedicat resurselor de apă fără de care viața nu ar mai exista.

Ziua Mondială a Apei 2012 aduce în prim plan problema secetei sub mesajul ”Siguranța apei și a hranei!”  Seceta este considerată în acest moment dezastrul natural care a făcut cele mai multe victime, în ultimul secol.

Mesajele lansate de Națiunile Unite în acest an atrag atenția asupra faptului  că accesul la apă înseamnă accesul la hrană, iar accesul la apă de bună calitate înseamnă o hrană de mai bună calitate.  Totodată se menţionează faptul că se consumă foarte multă apă pentru a produce hrana noastră zi de zi. De exemplu este nevoie de 1.500 de litri de apă pentru a produce un kilogram de grâu. În același fel, este nevoie de 15.000 de litri de apă pentru un kilogram de carne de vită.

Lipsa apei și seceta afectează toate continentele și mai mult de 40% din populația lumii.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite