Zhao Tun Guo a tăiat şi a fiert 2 oameni. Verdict: nevinovat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aseară, Tribunalul Bucureşti a decis achitarea mafiotului chinez (membru al grupării Triada), acuzat la mijlocul anilor 90 că ar fi ucis şi fiert doi dintre conaţionalii săi, pe care a vrut să-i jefuiască.

Sentinţa acestui dosar care a făcut istorie în România a provocat revoltă în rândul criminaliştilor, care, spun ei, aveau toate probele acuzatoare, inclusiv 24 de martori, care să demonstreze că acesta ar fi vinovat pentru dublul asasinat comis împreună cu un alt cetăţean chinez.

Cel din urmă, Li Zhong Chang  a fost prins imediat după comiterea crimelor şi condamnat la 20 de ani de închisoare, însă Zhao Tun Guo, deşi a fost condamnat acum 15 ani a reuşit să fugă în Cehia, unde a fost depistat într-o închisoare de autoriăţile române.

Judecătoarea, de „neimpresionat”

Acuzaţiile formulate de procurori împotriva lui acoperă jumătate dintre infracţiunile prevăzute de Codul Penal: omor calificat şi deosebit de grav, tâlhărie, tentativă de tâlhărie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive şi radioactive, profanare de morminte şi trecerea ilegală a frontierei.

Dar nici infracţiunile comise, şi nici probele, nu au impresionat-o pe judecătoarea Viorica Dinu. Ea a decis să-l achite pe chinezul acuzat de macabrul asasinat pe motiv că „nu a participat la comiterea faptelor”

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite