Zece ciudăţenii despre sexul în Roma antică. Bărbaţii însuraţi făceau dragoste cu alţi bărbaţi, dar pasivul trebuia să fie întotdeauna de rang inferior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Poveştile din Roma antică au fost întotdeauna controversate şi o mulţime de oameni s-au minunat de lucrurile pe care oamenii din acea vreme le făceau. „Adevărul“ vă prezintă zece practici bizare ale acelor vremuri.

  • La romani, bisexualitatea era ceva des întâlnit. După ce se căsătoreau, bărbaţii întreţineau relaţii sexuale cu alţi bărbaţi, dar întotdeauna cei penetraţi erau de un rang inferior.
  • Iulius Caesar era ridiculizat de trupele acelor vremuri după ce un zvon care îi păta imaginea a început să circule despre el. Concret, se spunea că ar fi fost penetrat de Nicomedes, un tânăr rege al Bhytiniei pentru care făcuse o pasiune. „Cezar a cucerit Galia, dar Nicomedes l-a cucerit pe Cezar“, spuneau pe la colţuri soldaţii.
  • Împăraţii romani aveau o pasiune pentru băieţii de vârste fragede pe care îi foloseau pe post de jucării sexuale. În unele cazuri îi castrau, îi fardau şi îi îmbrăcau în straie femeieşti pentru a le satisface toate poftele împăraţilor romani.
  • Augustus Octavian Caesar, primul împărat roman, a dat o lege prin care îi încuraja pe toţi să facă cât mai mulţi copii. Oamenii necăsătoriţi plăteau o taxă foarte mare pentru această libertate. Din acest motiv, o mulţime de femei educate s-au înregistrat ca prostituate, evitând în acest fel o  căsătorie forţată pentru a încuraja natalitatea.
  • Aelicariae, aşa cum erau botezate femeile din afara templelor care făceau sex contra cost, vindeau şi prăjituri în formă de organe genitale. Neobişnuitele prăjituri erau oferite ca ofrande către Venus sau Priapus.
  • Soldaţii romani se deplasau cu prostituate-sclave care la orice oră din zi sau din noapte erau nevoite să le împlinească fanteziile luptătorilor. Pe lângă rolul de jucării sexuale, femeile erau nevoite să îi panseze pe soldaţi şi să aibă grijă de ei.
  • Acca Larentia a fost o curtezană legendară în vremurile de început ale Romei antice, care după ce a murit şi-a lăsat întreaga averee cetăţenilor romani. Mai târziu, în cinstea sa a fost înfiinţat festivalul Larentalia, care avea loc pe 23 decembrie, când era venerată la fel ca o zeiţă pe care toţi o numeau „cea mai nobilă târfă“.
  • Se spune că împăratul Tiberius Caesar avea tineri sclavi şi chiar bebeluşi antrenaţi să înoate pe sub apă în piscinele palatului în care locuia şi să-i facă felaţie.
  • În Roma antică, cele mai influente femei ale vremii putea din când în când să îşi aleagă un gladiator cu care să întreţină relaţii sexuale, chiar dacă aceştia erau sclavi care de cele mai multe ori se ucideau în faţa mulţimilor care se distrau. 
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite