Youssou N’Dour cântă prima dată în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai renumiţi şi talentaţi artişti de pe continentul african, Youssou N'Dour, va susţine vara aceasta pentru prima dată un concert în România.

Spectacolul va avea loc la 30 iulie, la Arenele Romane din Bucureşti, şi va fi inclus în seria evenimentelor World Music Masters.

Originar din capitala Senegalului, Dakar, Youssou a moştenit talentul muzical de la mama sa. După o copilărie  petrecută în afara scenei, s-a alăturat în adolescenţă celui mai popular grup din oraşul natal, Star Band, devenind la puţin timp liderul trupei pe care ceva mai târziu avea să o redenumească Super E’toile de Dakar.

Capacitatea de a susţine sunete foarte înalte de patru sau chiar cinci octave a fost unul dintre principalele sale atuuri, ajutându-l să-şi dezvolte treptat un stil propriu pornind de la mbalax, muzica tradiţională senegaleză - un melanj de ritmuri africane şi caraibiene, sonorităţi cubaneze şi bogate influenţe pop, jazz, soul sau hip-hop.

În 1988, Youssou N‘Dour colabora deja cu nume celebre, precum Bruce Springsteen, Tracy Chapman sau Sting, în cadrul turneului internaţional Human Rights Now! organizat de asociaţia Amnesty International.

Primul  album ce a beneficiat de distribuţie internaţională, „Set“, a fost lansat în 1989, pe acesta fiind inclusă şi cunoscuta piesă „Shaking the Tree“, compusă împreună cu bunul său prieten Peter Gabriel.

În 1991, Youssou a obţinut şi prima nominalizare la premiile Grammy, cu albumul „Eyes Open“, câţiva ani mai târziu câştigând cu materialul „Egypt“ trofeul pentru cel mai bun album de world music.

În 1994, Youssou a lansat alături de solista suedeză cu origini africane Neneh Cherry single-ul „7 seconds“, piesă care a făcut înconjurul lumii.

În cadrul evenimentului World Music Masters biletele vor fi disponibile începând de mâine pe www.myticket.ro, la următoarele categorii de preţ: 90, 120 şi 160 de lei, în funcţie de poziţia faţă de scenă, urmând ca de la sfârşitul acestei săptămâni să poata fi achiziţionate şi din reţeaua magazinelor Diverta.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite