Articol publicitar

WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă, între 14 – 15 septembrie, în Bucureşti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Thailanda există o tradiţie veche de peste 700 de ani – în fiecare toamnă, oamenii dau drumul pe apă unor mici lampioane de hârtie, inscripţionate cu dorinţe şi mulţumiri, ce urmează să le ducă rugăminţile spre ceruri. Încă de atunci, aceasta este o ocazie de mare sărbătoare, iar lampionale au rămas astfel simbolul noilor începuturi.

Pentru a trimite visurile mai departe către univers şi pentru a celebra speranţă şi bucuria de a trăi, a apărut WishFest, primul festival dedicat lampioanelor pe apă, care va avea loc pe 14 şi 15 septembrie, pe malul lacului Floreasca din Bucureşti.

Îmbinând inspiraţia tradiţională, de poveste, cu un concept nou de eveniment, WishFest aduce la un loc o experienţă unică pentru toate vârstele: lansare de lampioane personalizate pe apă, muzica live pe ponton, fructe de mare şi peste, gatite cu dichis, băuturi fine, zona de relaxare cu DJ set, târg cu designeri, plimbări cu vaporaşul şi ateliere pentru cei mari şi mici.

Muzica live pe Lacul Floreasca

Zilnic, între 12:00 – 19:00, vor răsuna muzici funky de la Vinyl, Rum, Tapas and Wine, care aduc cel mai fain spaţiu de dans şi de socializare, transformând malul lacului într-o petrecere tropicală, unde nu doar muzică se savurează, ci şi interacţiunea creşte nivelul de serotonină.

Sâmbătă seara, pe scenă amenajată pe lac, sunt de ascultat Dimitri’s Bats, proaspătă apariţie pe scenă indie românească, ce promit doar rock alternativ, nu şi lilieci, şi Grimus, trupă cu mai bine de 12 ani de activitate şi 4 albume de studio, ce au avut au concerte în deschiderea unor mari artişti internaţionali precum Queen, Red Hot Chili Peppers, Placebo, Kasabian, Moby.

Iar duminică Pinholes aduc versuri intenţionat melancolice şi o muzică – pansament, iar FiRMA, una dintre trupele iconice ale rock-ului românesc, la 18 ani de când şi-a făcut apariţia pe piaţa muzicală, va lăsa descântecele să învăluie seara.

Activităţi pentru toată familia

De dimineaţă şi până seara sunt de neratat sesiunile de live cooking cu peste şi fructe de mare, pregătite în zeci de feluri de chefi renumiţi iar pofticioşii se mai pot delecta şi cu dulciuri şi îngheţată pentru toate gusturile, dar şi cu cafea de specialitate şi cocktailuri.

Pe lac vor fi organizate plimbări cu vaporaşul iar pe mal poate fi vizitat târgul cu produse pentru luat acasă (cosmetice bio, jucării, haine şi accesorii de designer) şi zonele de activităţi unde se vor regăsi tatuajele cu henna şi codiţele colorate iar baloanele uriaşe vor face deliciul celor mici.

Pe toată durata zilei se vor putea personaliza lampioanele realizate de către meşteri din România în cadrul atelierelor de creaţie (pictura, scriere creativă, handmade) iar la lăsarea serii, se vor lansa pe lac lampioanele personalizate, care să trimită visurile şi dorinţele către cerul de toamnă.

Wishfest este un eveniment responsabil, cu grijă faţă de mediul înconjurător şi toate măsurile pentru a-l proteja au fost luate – toate lampioanele sunt create manual din materiale biodegradabile (hârtie de orez şi lemn) iar seara de seară, o echipă dedicată va igieniza malurile şi suprafaţa lacului.

Detalii despre program şi activităţi se pot vedea pe wishfest.ro şi pe Facebook.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite