Weekend cu bal mascat şi ateliere la KINOdiseea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zâne, cowboy, arici, cocoşi, extratereştri, Batman şi Albă ca Zăpada şi-au jucat rolurile la balul mascat organizat în cadrul Festivalului Internaţional de film pentru copii şi adolescenţi KINOdiseea, aseară, la Institutul Francez din Capitală.

Atelierele din cadrul festivalului s-au dovedit a fi un adevărat succes. Peste 20 de copii au participat, în weekend, la fiecare workshop în parte. Organizatorii i-au convins pe cei mici să participe la un casting, distracţia fiind totală. Fetiţele au defilat în costume colorate, iar băieţii şi-au arătat forţa într-un adevărat duel.

image

Copiii au arătat cum ar juca într-un film, mişcarea scenică fiind cea mai importantă. Prinţesele s-au întrecut în piruete, iar băieţii în dialoguri care au impresionat-o pe regizoarea castingului.



În cadrul atelierelor, Florin Şerban şi-a învăţat „studenţii” într-ale regiei de film, iar Daniela Diaconescu şi Alexandru Vernescu i-au ajutat pe copii şă-şi creeze costumele perfecte.

image
image



Ziua 4 la KINOdiseea

În această seară, de la ora 19.00, producţia poloneză „Fetele de mall” rulează la NCRR, de la Muzeul Ţăranului Român. De la aceeaşi oră, la Cinema Gloria, rulează „Avioane de hârtie”, iar „Vulpiţe” se proiectează la Cinema Elvira Popescu. Programul complet este pe www.kinodiseea.ro.

Regizoarea filmului ceh “Vulpiţe”, Mira Fornayova, va fi prezentă la proiecţie pentru a susţine o sesiune de “Questions & Answers” alături de public, după terminarea filmului. Mira a declarat deja despre film în cadrul primei sesiuni de Q&A susţinută la NCRR că este unul “controversat” atât în Cehia, cât şi în Marea Britanie datorită subiectului abordat.

La Cinema Gloria, mult apreciatul DJ, actor şi regizor ungur Simon Szabo va fi prezent la proiecţia filmului său “Avioane de hârtie”, un film portret al generaţiei agitate din Budapesta – un film, după cum spune însuşi regizorul, potrivit tinerilor iubitori de muzică.

Ediţia de anul acesta a KINOdiseea găzduieşte şi activităţile de informare din cadrul Anului European pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale.

Astăzi programul KINOdiseea va include:

La NCRR ( Muzeul Ţăranului Român) :
11:00 – 12:30 “Stella”
19:00 – 20:30 “Fetele de Mall”
La CINEMA GLORIA :
11:00 – 12:30 “Fiul vânătorului cu acvile”
14:00 – 16:00 “Megunica”
19:00 – 20:30 “Avioane de hârtie” ( in prezenta regizorului & operatorului)
La SALA ELVIRA POPESCU :
19:00 – 20:30 “Vulpiţe” ( în prezenţa regizoarei)

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite