Vulpe lovită de maşină în Bucureşti şi lăsată să agonizeze pe străzi. Ce au descoperit veterinarii VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vulpea lovită în Bucureşti se află în grija veterinarilor
Vulpea lovită în Bucureşti se află în grija veterinarilor

O vulpe a fost lovită joi seară de o maşină, în Sectorul 3 din Bucureşti, pe bulevardul Nicolae Grigorescu. Animalul rănit s-a refugiat la marginea drumului, de unde a fost salvat de reprezentanţii unui ONG.

Oamenii care au văzut vulpea au sunat la Autoritatea pentru supravegherea şi protecţia animalelor, unde nu au găsit pe nimeni, şi la Poliţia Locală. Primii care au ajuns la faţa locului au fost reprezentanţii unui ONG care au tranchilizat vulpea. 

Şoferul maşinii care a lovit-o şi-a continuat drumul ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Câţiva trecători s-au oprit şi au sunat la poliţie. Animalul, botezat între timp Fox, a fost preluat de un ONG şi urmează să fie operat. „Dacă va fi cazul, vom interveni chirurgical. Nu cred că va mai putea fi redată în libertate şi o vom păstra noi pentru că noi avem cel mai mare centru veterinar şi adăpost pentru animale la Uzunu”, a precizat un reprezentant ONG pentru protecţia animalelor.  

Pe lângă fractura de bazin, medicii au descoperit la radiografie că vulpea avea în corp şi 11 alice.

Specialiştii sunt de părere că vulpea a venit dintr-un mediu sălbatic cu vegetaţie densă, aflat în apropiere, cum ar fi Delta Văcăreşti. 

Medicul Ovidiu Roşu, de la Fundaţia Visul Luanei, spune că, până acum, vulpile erau gonite de câinii fără stăpân. Vulpi au mai fost semnalate şi în alte zone din Bucureşti, acolo unde găsesc hrană, conform europafm.ro. Experţii recomandă ca acestea să nu fie hrănite, deoarece astfel vor fi încurajate să revină în zonele cu oameni. Pot prezenta un pericol la adresa populaţiei, deoarece unele animale pot avea rabie.

„Mesajul meu public, fiind vorba de o vulpe, de o specie sălbatică de animal, scopul oricărui animal e să fie returnat în natură şi el să poată să-şi continue viaţa în sălbăticie, aşa cum este normal. Dacă animalele sălbatice sunt ţinute în captivitate, ele nefiind obişnuite cu această privaţiune de libertate, se pot schigiui, se pot muşca, e un stres care nu e normal”, a spus un consilier general municipal, Tudor Ionescu.

Anul trecut, în noiembrie, o vulpe a fost filmată în zona Ion Mihalache a Capitalei. După câteva zile, animalul a fost capturat de angajaţii Fundaţiei Visul Luanei. Vulpea era într-o stare bună de sănătate şi a fost vaccinată antirabic.

Capitala este încă de parte de Londra, unde vulpile sunt o prezenţă obişnuită pe străzi, unde vin în căutare de hrană. Se estimează că în capital Marii Britanii trăiesc peste 10.000 de vulpi. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite