Vremea în Bucureşti. Prognoza meteo până vineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat, marţi, că valul de frig va persista până vineri, temperatura maximă ajungând la -7 grade Celsius, însă intensificările de vânt vor amplifica senzaţia de rece.

Treptat, atât ninsoarea cât şi vântul vor diminua în intensitate. Stratul de zăpadă va mai creşte cu aproximativ 3 cm, iar rafalele vor mai atinge la începutul zilei 40...50 km/h în scădere după-amiază spre 30…35 km/h, trecător spulberând zăpada.

La noapte valul de frig va persista şi va fi ger cu o temperatură minimă de -12...-10 grade. Mai ales în a doua parte a nopţii ninsoarea se va intensifica şi se va depune strat nou de zăpadă, peste cel existent, de 5 …10 cm. Vântul va creşte treptat în intensitate şi va avea viteze la rafală dimineaţa de 40...50 km/h, spulberând zăpada şi viscolind ninsoarea. 

„Mâine valul de frig va persista şi va fi ger în cea mai mare parte a intervalului, în intensificare noaptea, când temperatura va coborî până la -15...-14 grade, mai scăzută până în jur de -18 grade la periferie; maxima termică nu va depăşi -7…-6 grade. În cursul zilei va continua să ningă, moderat cantitativ, cu depunere de strat nou de zăpadă în general de 6 … 8 cm, iar vântul va sufla în general moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei când rafalele vor mai atinge 40…45 km/h, spulberând şi viscolind zăpada. După-amiază vântul va slăbi semnificativ în intensitate, dar va continua să ningă până la începutul nopţii. Grosimea totală a stratului de zăpadă, când va înceta ninsoarea, va fi în medie de 20…35 cm”, mai arată meteorologii.

Ger va fi până vineri. Maxima termică nu va depăşi -7 grade, iar noaptea temperatura va coborî până la -19...-16 grade, posibil mai scăzută la periferia oraşului. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite