Vrei să divorţezi la primărie? Te costă 500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Sectorului 1 a anunţat că divorţul administrativ nu mai este gratuit
Primăria Sectorului 1 a anunţat că divorţul administrativ nu mai este gratuit

Primăria Sectorului 1 a anunţat că divorţul administrativ nu mai este gratuit, iar cuplurile care apelează la această metodă de separare vor plăti o taxă de 500 de lei la casierii Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale.

De la sfârşitul anului 2010, când a intrat în vigoare Legea numărul 202 care reglementează divorţul pe cale administrativă, şi până în prezent, în jur de 370 de cupluri din Sectorul 1 şi-au pus capăt căsniciei prin această modalitate. Astfel, Primăria Sectorului 1 a stabilit pentru cuplurile care vor să divorţeze pe cale amiabilă, prin intermediul ofiţerului stării civile, o taxă de 500 de lei.

Condiţiile pentru ca acest tip de divorţ să fie admis sunt ca ambii soţi să fie de acord cu desfacerea căsătoriei, să se înţeleagă asupra numelui pe care îl vor purta ulterior, să nu aibă copii minori, rezultaţi din căsătoriei sau adoptaţi şi niciunul dintre soţi să nu fie pus sub interdicţie.

Ce acte sunt necesare divorţului?

Cuplurile care locuiesc sau care s-au căsătorit în Sectorul 1 şi care doresc să divorţeze pe cale administrativă trebuie să depună la Registratura Direcţiei Generale de Stare Civilă şi Evidenţă a Persoanei din bulevardul Mareşal Averescu numărul 17, Biroul de Căsătorii, mai multe documente certificatele de naştere în original şi fotocopie, certificatul de căsătorie în original şi fotocopie, actele de identitate în original şi fotocopie, alături de dovada achitării taxei de 500 de lei.

Soţii vor avea un termen de 30 de zile în care se pot împăca, iar după expirarea acestuia, dacă decizia soţilor rămâne neschimbată, ofiţerul de stare civilă constată desfacerea căsătoriei şi eliberează fiecăruia un exemplar original al certificatului de divorţ, fără a se menţiona culpa foştilor soţi.

Pe aceeaşi temă:

105 cupluri s-au despărţit în Sectorul 4. Cum să divorţezi fără să te mai adresezi instanţelor judecătoreşti

Jennie Garth, actriţa din "Beverly Hills", şi Peter Facinelli au divorţat

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite