Vlad Voiculescu: Bucureştiul nu se carantinează de Paşti. Niciuna dintre deciziile deja anunţate ale guvernului nu se schimbă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu / FOTO Inquam Photos / George Calin
Vlad Voiculescu / FOTO Inquam Photos / George Calin

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că Bucureştiul nu va intra în carantină de Paşti, iar noile criterii de carantinare a localităţilor vin să clarifice/actualizeze criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localităţi.

„S-au publicat noile criterii de carantinare a localităţilor. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localităţi.  Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI. Se defineşte de asemenea carantinarea zonală. Ca şi până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, şi nu automat. Şi nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paşte la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunţate ale guvernului nu se schimbă”, a scris ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Anterior, atât Andreea Moldovan, secretar de stat în cadrul ministerului Sănătăţii, cât şi prefectul Capitalei, Alin Stoica, au clarificat că decizia de carantinarea a unei localităţi va ţine cont de mai multe aspecte, nu doar de noile criterii specificate în ordinul de ministru publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Întrebată la Digi24  despre carantinarea Bucureştiului, în baza noilor criterii, întrucât Capitala întruneşte punctajul, Andreea Moldovan a explicat: „Dacă luăm în calcul vechea grilă şi pe acea grilă Bucureştiul este de carantină (...) Decizia de carantină este o decizie complexă, care ţine cont de mult mai mulţi factori. Aceşti indicatori sunt adjuvanţi ca să ne arate din punct de vedere epidemiologic unde este stuaţia actuală, dar decizia este mult mai amplă decât cea bazată strict pe aceşti indicatori”.

Alin Stoica a declarat că decizia carantinării se bazeză şi pe alte criterii, economice sau demografice. „Decizia de carantinare a Capitalei este luată de DSU, în baza unor factori mai complecşi. Din punctul nostru de vedere nu se impun alte măsuri în Bucureşti”, a spus prefectul, la Antena 3. Acesta a mărturisit că a aflat de noul ordin de ministru după ce a fost publicat în Monitorul Oficial.

Ordinul publicat astăzi în Monitorul Oficial prevede noi criterii pentru carantinarea localităţilor. Nivelul de testare COVID devine factor principal, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI. 

Surse Digi24 spun că modul în care a fost adoptat ordinul are potenţialul de a arunca în aer coaliţia de guvernare, premierul Florin Cîţu neştiind că va fi publicat astăzi

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite