Vlad Creţeanu îşi imortalizează drumeţiile în tablouri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe călătorii la munte, tânărul de 23 de ani s-a gândit să-şi transforme fotografiile făcute în drumeţii în tablouri.

Vlad a început să meargă pe munte încă de acum şase ani, ocazie cu care şi-a dezvoltat şi pasiunea pentru fotografie. „Ambele pasiuni au evoluat simultan, pentru că mergeam pe munte o dată la trei săptămâni, făceam poze o dată la trei săptămâni. La început făceam fotografii cu un aparat cât palma“, îşi aminteşte Vlad.

Între timp, aparatul şi-a atins limitele, însă pasiunea a devenit din ce în ce mai puternică. A strâns bani şi şi-a cumpărat un aparat nou şi mai performant. Astfel, din plăcerea de a se plimba pe munte şi din pasiunea pentru fotografie a luat naştere proiectul „Tabloul lunii“.

Membru al Asociaţiei Pathos

Între timp, împreună cu un grup de prieteni, în 2006, a pus bazele Asociaţiei Montane Pathos, în care activează ca membru voluntar de la înfiinţare.

„Cei care se înscriu la cursurile acestei asociaţii au posibilitatea, după un an de pregătire montană în cadrul Şcolii de Munte, să rămână într-unul dintre cluburile noastre: Clubul de escaladă, Clubul alpin, Clubul de mediu sau Clubul Cultural, toate cu tematică montană“, adaugă el.

Vlad Creţeanu, alături de alţi tineri, u ales fotografia, iar după ce şi-au făcut cont de facebook şi au început să publice fotografiile făcute prin drumeţii s-au gândit să le şi ofere celor care le apreciază.

„După ce am postat pozele cu imagini din această toamnă, am văzut că foarte multe persoane le-au apreciat. Ne-am gândit astfel, că poate le şi vor. Atunci ne-a venit ideea de a face proiectul. Şi am decis să le înrămăm şi să le vindem. Ei îşi aleg poza, noi o înrămăm şi le-o trimitem“, spune Vlad despre proiectul pe care l-au numit „Tabloul lunii“.

Au de gând să-l ducă mai departe şi în fiecare lună să facă poze semnificative din drumeţiile la munte pe care apoi să le includă în proiect.

„M-am gândit că este un mod bun de a promova munca unor fotografi tineri şi pasionaţi. Suntem bucuroşi pentru că este primul nostru proiect şi sperăm să fie un succes“, mai spune tânărul.

O altă pasiune: ecologia

Tot prin intermediul asociaţiei din care face parte, Vlad a descoperit că îi place ecologia, iar până în prezent au avut câteva acţiuni de plantare de copaci şi de strâns deşeuri.

„În Piatra Craiului , 50 de oameni în trei zile au plantat 8.000 de puieţi de brad, iar la Belciugatele şi Ciorogârla, pe Centura Verde a Capitalei alţi 3.500 de puieţi. De asemenea, pe drumul de la cabana Voina la cabana Cuca, în Masivul Iezer Papusa, 60 de oameni au strâns cinci tone de deşeuri“, mai spune el.
 
Cum se pot cumpăra tablourile şi cât costă?
De pe pagina de facebook a Asociaţiei Montane Pathos, www.facebook.com/ampathos. Cel mic, adică A4, costă 50 de lei, iar cel mare, A3, 100 de lei.

Cum va evolua proiectul „Tabloul lunii“?
Avem de gând să facem un magazin online ca să putem oferi în continuare tablourile, dar mult mai uşor. De asemenea printr-un magazin online vor fi şi mai multe opţiuni de înrămare şi dimensiuni (A2, A1). Mai vrem ca la jumătatea lunii să facem şi un calendar cu 12 file, cu imagini din drumeţii, tot de vânzare.

Câţi membri are asociaţia în prezent?
În acest moment avem două serii de membri proaspăt înscrisi în Şcoala de Munte, ambele cu câte 100 de persoane, şi 60 de membri vechi, ce activează deja în cluburile noastre. Ca vârstă, avem şi persoane de 14 ani înscrise, dar cel mai mare nu trece de 35 de ani.

Ce-i place
„Îmi place muzica bună, de la blues, la rock sau jazz. Îmi plac toate atâta timp cât sună bine. De asemenea, îmi place să conduc şi să călătoresc pentru că asta îmi dă ocazia să cunosc locuri noi“, spune Vlad.

Ce nu-i place
„Nu-mi place traficul din Bucureşti, prefer să merg sute de kilometri în afara localităţii decât cinci kilometri în Bucureşti şi, de asemenea, nu-mi plac oamenii plictisiţi“, adaugă el.

Născut. 19 iulie 1987, Bucureşti.
Studii. Facultatea de Economia Turismului Intern şi Internaţional, Universitatea Româno-Americană din Bucureşti.
Familie. Necăsătorit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite