Vizită la muzeul pe care îl găzduieşte Foişorul de Foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trecem în fiecare zi pe lângă clădiri încărcate de istorie, dar oare câţi dintre noi ne-am propus să le descoperim cu adevărat? Iată o idee pentru părinţi de petrecut timpul în Bucureşti: să vizitaţi împreună cu copilul două muzee fascinante.

Nu există bucureştean care să nu ştie unde este Foişorul de Foc. O bucată de istorie la intersecţia Bulevardului Ferdinand I cu Strada Traian. Preţ de patru decenii, începând cu anul 1892, a fost „inima” activităţii pompierilor din Capitală: de aici se anunţau incendiile, de aici se supravegheau posturile de pompieri. Ce-ar fi să-ţi iei copilul de mână şi să-l duci la muzeul pe care îl găzduieşte acum Foişorul de Foc?

image

Muzeul pompierilor. Se află în interiorul Foişorului de foc

Este o adevărată lecţie de istorie, dar poate fi şi o lecţie de viaţă dacă îi vorbeşti despre curajul şi devotamentul pompierilor care au salvat mii de vieţi în revoluţii, războaie sau momente când natura s-a dezlănţuit. Sunt expuse uniforme de epocă, echipamente mai puţin cunoscute de stingere a incendiilor, documente şi scrisori, steaguri şi diplome care, cu siguranţă, îi vor fascina pe cei mici. Muzeul se poate vizita zilnic, de luni până vineri, între orele 8.00-16.00. O vizită la fel de educativă este şi cea la...citeşte continuarea pe Click!

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite