Vizită cu ghidaj gratuit, duminică, la Muzeul K.H. Zambaccian din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti găzduieşte, duminică, de la ora 11.00, o vizită cu ghidaj gratuit la Muzeul K. H. Zambaccian. Reprezentanţii instituţiei spun că este o bună ocazie pentru bucureşteni să redescopere istoria uneia dintre cele mai interesante şi valoroase colecţii de artă din ţară.

Colecţia de artă expusă în muzeu a aparţinut cunoscutului om de afaceri de origine armeană Krikor H. Zambaccian (1889 - 1962). Pasionaţii de artă sunt aşteptaţi să petreacă o oră agreabilă în casa conului Zambacu, aşa cum îl numeau prietenii, bucurându-se de prezentarea colecţiei făcută de un specialist al Muzeului Naţional de Artă. Duminică, taxa de ghidaj obişnuită nu se va plăti.

Participarea iubitorilor de artă se face pe bază de programare, în limita locurilor disponibile, la numărul de telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la adresa programari@art.museum.ro.

„Una dintre atracţiile muzeului este colecţia de 19 pânze semnate de mari maeştri ai şcolii franceze: Eugene Delacroix, Jean-Baptiste Camille Corot, Pierre-Auguste Renoir, Alfred Sisley, Camille Pissarro, Paul Cézanne, Pablo Picasso, Henri Matisse, Pierre Bonnard, Maurice Utrillo, Albert Marquet“, precizează reprezentanţii instituţiei.

Muzeul Zambaccian se remarcă şi prin calitatea lucrărilor de artă românească care reflectă gustul desăvârşit al colecţionarului. Sunt prezente lucrări de vârf ale artiştilor din secolul al XIX-lea sau de la începutul secolului al XX-lea - Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Ion Andreescu, Ştefan Luchian, alături de care se regăsesc lucrări ale pictorilor din perioada interbelică: Nicolae Tonitza, Theodor Pallady, Gheorghe Petraşcu, Iosif Iser, Nicolae Dărăscu, Camil Ressu.

Preţul unui bilet întreg este şapte lei, în timp ce pentru un bilet redus cei care vor să treacă pragul muzeului sunt nevoiţi să plătească 3,5 lei.

Pe aceeaşi temă:

Vizită cu ghidaj gratuit, sâmbătă, la Muzeul Naţional de Artă al României. Cei care trec pragul muzeului plătesc doar taxa de intrare

FOTO VIDEO Cetatea Făgăraş va avea un muzeu dedicat Reginei Maria

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite