Viţel la proţap şi vin fiert, la Muzeul Ţăranului Român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Click! Poftă Bună“ şi Magiun de Topoloveni vă invită în weekend la Praznicul Sf. Arhangheli „Mihail şi Gavriil“. Până duminică, bucureştenii sunt aşteptaţi la muzeu să deguste bunătăți tradiționale, ca la bunica, dar şi să participe la numeroase concursuri.

La evenimentul ce a debutat astăzi la prânz, copiii care îşi serbează onomastica de Sfinţii Mihai şi Gavriil vor primi din oră în oră premii delicioase de la organizatori. Cei care sunt pricepuţi în prepararea delicateselor îşi pot demonstra talentul la competiţiile care se vor desfăşura în cele trei zile de târg. Concursurile la care sunt invitaţi micuţii ce au ca temă principală alimentaţia sănătoasă.

Concurs de modelat prăjituri
Mâine, de la ora 11.00, redactorii ”Click! Poftă Bună”  vă așteaptă la concursul de modelat prăjituri. Primii cinci participanţi înscriși vor primi câte un premiu oferit de Top Shop.De asemenea, pe tot parcusrul evenimentului, vizitatorii se pot încălzi la un pahar de vin fiert cu mirodenii, cu carne de viţel la proţap, pastrame, saramură de peşte şi cârnăciori.

Unul dintre momentele „delicioase“ ale târgului este lansarea dulceţei de gutui fără zahăr Topoloveana. Restaurantul cu specific românesc „La Mircea Măcelaru”, condus de bucătarul-şef Silvian Scornea, cooptat de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism din România în echipă naţională pentru Olimpiada de la Erfurt, vă ademeneşte, pe tot parcursul evenimentului, cu sărmăluţe cu mămăliguţă fierbinte, carne friptă pe grătar şi pâine coaptă în ţest.

Poftiţi la colivă!
Cel mai interesant moment va fi cel al degustării colivelor, pentru că mâine, în calendarul ortodox,  sunt „Moşii de toamnă”. Marcarea acestui moment se va face şi prin donarea unei cantităţi impresionante de magiun natural de prune către trei case de copii de Bucureşti: „Robin Hood”, „Casa Speranţei” şi „Centrul Sf. Spiridon”, cu ajutorul „Asociaţiei Şcoală pentru Sănătate”, condusă de europarlamentarul Daciana Sârbu.

Atmosfera va fi întreţinută de copiii de la Ansamblul Ciuleandra din Topoloveni, în ultima zi a evenimentului. Târgul este deschis începând cu ora 11.00 până la ultimul vizitator.

Adelina Pestriţu, invitatul special
Invitatul special al revistei la evenimentul de la Muzeul Ţăranului Român este vedeta TV Adelina Pestriţu. „Ea va îmbrăca şorţul „Click Poftă Bună!“ şi ne va arăta cât de pricepută este la bucătărie. Va pregăti, ajutată de redactorii „Click! Poftă Bună“, o ruladă cu banane“, a spus managing editor al revistei, Ionela Croitorescu. Revista „Click! Poftă bună“ este partener media la târgul de la MŢR.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite