Viscolul a stricat afacerile vânzătorilor de mărţişoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarabagiii şi florăresele au înjumătăţit preţurile, ca să mai reducă din pierderi

mărţişoarele şi le-a dărâmat chiar şi adăposturile improvizate.
Vremea rea oferte are
Curajoşii care s-au aventurat marţi seară să cumpere mărţişoare au avut noroc şi de oferte. În Piaţa Rahova, ele se vindeau la superpreţ: "5 la 10.000". Mărţişoare care, de obicei, costau 50.000 au ajuns la 35.000, iar cele de la 35 au scăzut la 20 şi chiar 15.000 ROL.
Marţi seară, cei mai inspiraţi şi-au vândut mărţişoarele direct din maşină. Pe tarabă, ei expuneau doar câteva, iar cei care voiau alte modele puteau cere şi, imediat, li se aducea din maşină cutia plină de ursuleţi, inimioare, iniţiale şi mărgele. Cei care nu au avut "condiţii de lux" şi au vrut totuşi să-şi vândă marfa au improvizat adăposturi din folie şi carton, dar cum multe dintre ele au cedat, au transformat gurile de metrou într-un adevărat bazar. La Aviatorilor, Universitate şi la Eroii Revoluţiei de-abia te puteai mişca de aglomeraţie. Cauza: vânzătorii care-şi întinseseră pe jos coşurile cu flori şi valizele cu mărţişoare. "Două la zece mii, maică, hai că pe astea le mai am, ca să plec şi eu acasă, că am îngheţat", îmbia trecătorii cu ghiocei o bătrână zgribulită. Vânzarea a mers mai bine decât "la suprafaţă". "Dacă nu-i găseam aici cu mărţişoare nici nu mai cumpăram. Păi afară ai sticlă în ochi, nici nu vezi să mergi, dar să mai alegi mărţişoare", spunea un cumpărător întârziat.
Firul de trandafir, de la 150.000 la 70.000 de lei
Nici vânzarea florilor nu le-a adus tarabagiilor câştigurile sperate. La tarabele de flori de la Unirii şi Aviatorilor, pe vitrine scria mare "avem şi alte flori, sunt la căldură". şi dacă anul trecut, în această perioadă, preţul se dubla, ieri florile se vindeau la preţ normal, chiar şi mai ieftin. Un fir de trandafir care, de obicei, costa, în aceste zile, între 100 şi 150.000, s-a vândut, ieri, şi cu 70.000. "70 e trandafirul, doamnă, nu mai mult, ce să mai creşti preţu', nu vedeţi ce vremuri vin?!" , se plângeau florăresele.
soarele a mai "încălzit" vânzările
Vânzătorii şi-au mai recuperat din pierderi abia ieri, când câte un uituc sau un întârziat a mai cumpărat câte un mărţişor sau un bucheţel de ghiocei. Micii comercianţi speră şi se roagă să fie frumos de 8 Martie, că poate atunci îşi scot şi ei pârleala.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite