Violatorul în serie prins în Capitală la începutul lunii, suspectat de trei violuri şi tâlhării pe săptămînă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni au găsit noi indicii potrivit cărora violatorul în serie prins în Bucureşti, la începutul lunii octombrie ar fi comis cel puţin trei violuri pe săptămână în ultimele trei luni însă victimele, toate femei de condiţie bună, s-au ferit să depună plângere. 

Surse apropiate anchetei în care este inculpat Laurenţiu Cristea - în vârstă de 36 de ani, reţinut la 3 octombrie şi arestat preventiv pentru un viol, o tâlhărie şi două tentative de tâlhărie - au declarat că una dintre ipotezele de lucru constă în aceea că bărbatul ar fi comis cel puţin câte trei violuri şi tâlhării pe săptămână.

Potrivit surselor citate, anchetatorii au ajuns la această concluzie după ce au studiat comportamentul lui Cristea şi modul în care îşi alegea victimele. Acesta alegea numai femei sau adolescente de condiţie bună, pe care, după ce le tâlhărea, le supunea la perversiuni sexuale. Ca urmare, fie de ruşine, fie pentru a nu-şi destrăma familiile, victimele au renunţat să depună plângere. La dosarul lui Cristea există, deocamdată, o sigură reclamaţie pentru viol, formulată de o femeie în vârstă de 29 de ani.

Laurenţiu Cristea a executat în trecut zece ani de închisoare, pentru viol şi tâlhărie, iar de la data de 16 iunie a acestui an, când a fost eliberat şi până la începutul lui octombrie, când s-a întors după gratii, nu a muncit nici măcar o zi, fapt care îi face pe poliţişti şi procurori să suspecteze că, în toată această perioadă, a trăit exclusiv de pe urma banilor şi bijuteriile luate de la victimele sale.

Anchetatorii care l-au audiat pe Cristea susţin că acesta este un om "înspăimântător" care ieşea pe stradă, în căutare de femei pe care să le violeze şi să le jefuiască, cu naturaleţea şi calmul omului care pleacă la serviciu.

"Victimele pe care le-am audiat au povestit despre Cristea că era un om calm, sigur pe el şi foarte dur. Le lua de păr, le punea cuţitul la gât şi, pe un ton foarte convingător, le spunea că le omoară. Apoi le ducea către zone cu vegetaţie cât mai deasă, pentru a fi ferit de ochii eventualilor trecători", au relatat sursele citate.

la un pas de a scăpa

În pofida faptului că este considerat un individ deosebit de periculos, Laurenţiu Cristea a fost la un pas să scape. Bărbatul a fost reţinut, pentru prima oară, în 2 octombrie, după ce a atacat, pe strada Puieţilor din Sectorul 2 al Capitalei, la interval de numai câteva minute, o femeie de 21 de ani şi o adolescentă de 15 ani, care au scăpat, însă, ca prin minune. Descris de victime, Cristea a fost reperat, două ore mai târziu, de o patrulă a Secţiei 7 Poliţie în apropierea unei case de amanet. Poliţiştii l-au luat la întrebări, iar Cristea a recunoscut nonşalant că a ieşit de curând de la închisoare, unde a executat o pedeapsă pentru viol şi tâlhărie.

Acesta a fost urcat în maşină şi dus la sediu. Asupra lui s-a găsit un cercel din aur cu toarta ruptă, despre care se bănuieşte că a aparţinut uneia dintre acele femei care nu au dorit să depună plângere. Bărbatul nu şi-a recunoscut faptele, iar spre seară, în urma deciziei procurorilor, a fost lăsat să plece. Într-un moment de inspiraţie, însă, unul dintre poliţişti i-a cerut să-i predea telefonul mobil, pentru a verifica dacă nu este furat şi l-a invitat să revină a doua zi, pentru a-şi recupera aparatul.

În timp ce Cristea se afla acasă, judiciariştii Secţiei 7 i-au contactat pe colegii lor de la Secţia 2, despre care ştiau că au un dosar cu autor necunoscut pentru viol şi tâlhărie, al cărui autor descris de victimă semăna izbitor cu Laurenţiu Cristea. Ancheta s-a limpezit şi mai mult după ce reclamanta, o femeie în vârstă de 29 de ani violată şi tâlhărită pe Şoseaua Kiseleff, lângă Muzeul Satului din Capitală, l-a recunoscut.

Oficial, Laurenţiu Cristea este acuzat de Parchetul Capitalei că, la 21 septembrie, în jurul orei 22.00, în timp ce se afla pe Şoseaua Kiseleff, în zona Muzeului Satului, a acostat-o pe C.L., în vârstă de 29 de ani, pe care, după ce a ameninţat-o cu un cuţit, a deposedat-o de 26 de lei şi a obligat-o să întreţină cu el acte sexuale orale.

În 2 octombrie, în jurul orei 12.00, în timp ce se afla în zona străzii Puieţilor din Sectorul 2, recidivistul a acostat-o pe G.F.A., în vârstă de 21 de ani. După ce a scos cuţitul, Cristea i-a cerut acesteia să îi dea banii şi telefonul. Victima a început să ţipe, iar agresorul a fugit, spun procurorii.

Un sfert de oră mai târziu, aflându-se în aceeaşi zonă, în apropierea căii ferate Bucureşti-Constanţa, bărbatul a atacat-o pe N.A., în vârstă de 15 ani. Acesteia i-a cerut, ameninţând-o cu cuţitul, să meargă cu el în apropierea căii ferate, precizându-i că dacă nu face asta, o va tăia.

În 3 octombrie, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului lui Cristea pentru 24 de ore, reţinându-se că acesta comitea, prin modalităţi similare, infracţiuni de tâlhărie şi viol. Acesta a fost, ulterior, arestat preventiv pentru 29 de zile.

Potrivit anchetatorilor, infracţiunile pentru care Cristea a stat zece ani la închisoare au fost comise la fel ca cele pentru care este acuzat în prezent.

Cercetările în acest caz sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 2, Secţia 7 şi Serviciul Omoruri.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite