Violatorul din Crângaşi, prins de victimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean în vârstă de 33 de ani a fost reţinut, azi-noapte, de poliţiştii de la Secţia 20, fiind acuzat că a violat o studentă de la Politehnică şi că a încercat să agreseze şi o adolescentă de 16 ani.

Vinerea trecută, în jurul orei 09.00, un bărbat înalt şi cu ochelari care se afla pe holul Facultăţii de Inginerie Electrică, de la Politehnică, a intrat în vorbă cu tânăra de 21 de ani, sub pretextul că face un sondaj în sprijinul studenţilor din provincie.

Fata, originară din Galaţi şi studentă la Inginerie Electrică, s-a arătat interesată de subiect şi a a fost de acord să meargă cu el într-o sală de clasă pentru a dezbate mai pe larg problema. Ajunşi acolo, însă, bărbatul s-a dovedit a avea alte intenţii. A atacat-o pe tânără şi a violat-o, după care a fugit, fără ca cineva să intervină. Totul s-a petrecut în apropiere de o clasă unde se desfăşurau cursuri de la etajul trei al clădirii.

A făcut duş înainte să-i recolteze probe
Tânăra a mers împreună cu colegii săi la poliţie. Agenţii i-au sugerat să meargă la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) pentru a i se recolta probe, pentru a putea depune plângere. Studenta a mers înainte acasă, unde a făcut un duş şi şi-a spălat hainele pe care le purta în momentul agresiunii, distrugând orice probă care confirma violul.

După aceea, a depus plângere la poliţie, dar a fost prea târziu pentru ca oamenii legii să-l poată indetifica pe agresor.

Şi-a văzut violatorul pe stradă, de la balcon
A doua zi, în jurul prânzului, bărbatul a atacat o altă fată, într-un bloc din sectorul 6. Adolescenta a fost acostată în timp ce urca scările. Ajunşi la etajul 1, bărbatul a ţinut-o cu forţa şi a încercat să o dezbrace. Minora, însă, a ripostat şi l-a lovit pe atacator, reuşind să scape.

Întâmplarea a făcut ca la câteva zile după atac să-l vadă pe stradă. Însoţită de doi prieteni, ea l-a văzut din de pe balcon, în zona Crângaşi pe propriul violator, care vindea cd-uri. Cei trei liceeni n-au mai stat pe gânduri şi l-au înhăţat pe agresor, pe care l-au dus la Secţia 20.

Ea le-a spus părinţilor ce s-a întâmplat, iar apoi au alertat Poliţia. După semnalmentele descrise de ambele victime, agenţii l-au indentificat pe Victor Stroe, în vârstă de 33 de ani, din Bucureşti. Căutarea nu a durat foarte mult, întrucât bărbatul nu era la prima abatere.

El fusese condamnat la zece ani de închisoare, tot pentru viol, dar fusese eliberat în urmă cu şase ani. Cercetările sunt continuate de către lucrători din cadrul Secţiei 20 Poliţie pentru viol şi tentativă de viol. Deşi a primit mandat de reţinere pentru 24 de ore, el nu va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, probele adunate până în prezent împotriva sa nefiind suficient de solide.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite