Vinovaţii de la CF 2, în concediu medical din aprilie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul a rămas fără o bună parte din conducere de mai bine de o lună. Trei directori vizaţi de ancheta autorităţilor sanitare au intrat în concediu de boală.

Instituţia ajunsă notorie după scandalul infectării sopranei Amelia Antoniu şi a altor paciente simte lipsa directorilor nu pentru că aceştia ar fi fost demişi sau şi-ar fi dat demisia, ci pentru că trei dintre ei s-au îmbolnăvit subit şi au intrat în lungi concedii medicale.

Practic, de la sfârşitul lunii aprilie, de când două paciente au intrat în comă în urma unor intervenţii ginecologice, trei directori, dintre cei vizaţi de ancheta autorităţilor sanitare, au intrat în concediu de boală. „Directoarea de îngrijiri medicale, directorul administrativ şi directoarea economică sunt în concediu medical. Am fost nevoit să găsesc înlocuitori, în această perioadă, pentru că spitalul avea nevoie de un consiliu administrativ", a declarat dr. Nicolae Efimov, managerul Spitalului CF2. Tot în concediu medical este şi Maria Petre, şefa secţiei de Terapie Intensivă.

„Am făcut o solicitare la Casa de Sănătate de pe lângă Ministerul Transporturilor să verifice legalitatea acestor concedii medicale. Mai multe detalii nu vă pot da", a declarat Nicolae Efimov, singurul director care vine la lucru în această perioadă. El a fost numit managerul spitalului imediat după demiterea lui Constantin Tănase.

„Nu putem face nimic"


Reprezentanţii Ministerului Transporturilor (MT) ştiu despre această situaţie, însă pretind că nu pot face nimic până când nu primesc un răspuns din partea Casei de Sănătate.

„Am dispus un control în baza ordonanţei care verifică legalitatea concediilor medicale, să aflăm dacă aceste persoane suferă de vreo boală sau nu, însă nu ştiu care sunt rezultatele", ne-a declarat Radian Tufă, secretar general în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI).

„Medical" de 6.700 de lei

În tot acest timp, cei trei directori se bucură de salariile de mii de lei pe care sunt încadraţi. Gabriela Grigore, directoarea de îngrijiri medicale, are un salariu de peste 5.100 de lei şi ar trebui să se ocupe de achiziţionarea de materiale sanitare şi dezinfectanţi. Potrivit reprezentanţilor MTI, Gabriela Grigore urma să fie anchetată în cazul infectării celor două paciente.

„Directoarea de îngrijiri era responsabilă de verificarea din punct de vedere epidemiologic a secţiei şi a instrumentelor sanitare. Urmează să facem o anchetă în Spitalul CF2, iar, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, directorii din comitetul administrativ vor fi demişi", declara, la sfârşitul lunii aprilie, Victoria Iacob, directorul Direcţiei Medicale din MTI.

Un alt director, cel administrativ, pe nume Cristian Codreanu, se află într-o situaţie cel puţin bizară: funcţia sa a fost desfiinţată de către MTI, dar el se află în concediu medical şi încasează încă salariul funcţiei sale vechi, în valoare de 5.600 de lei. Şi directoarea economică, Simona Florea, care răspundea de bugetul spitalului, s-a îmbolnăvit subit pe un salariu de 6.700 de lei.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite