Viena, iluminată ecologic de Sărbătorile de Iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi seară s-au aprins decoraţiunile ce împodobesc celebra capitală a Austriei.

2,5 milioane de beculețe de tip LED îmbodobesc de joi seară străzile Vienei, a anunţat vineri Compress România, biroul de presă al Primăriei Viena la Bucureşti. Printr-un proiect inițiat de Camera de Comerț a Vienei în 2005 și intitulat „Light-Up“ aproape toate vechile instalații de iluminare de Crăciun din capitala Austriei au fost înlocuite cu unele ecologice, prin introducerea cărora costurile de electricitate s-au redus cu aproximativ 80%.

Schimbare de 4, 5 milioane de euro
Din 2006 până în 2010 Municipalitatea Vienei și Camera de Comerț a Vienei au pus la dispoziție 2,5 milioane euro pentru înnoirea acestor instalații, investițiile totale ridicându-se însă la 4,5 milioane euro. Diferența a fost suportată de proprietarii magazinelor de pe străzile comerciale ale Vienei. Ținând însă cont de afluxul de turiști care vizitează capitala Austriei în perioada Crăciunului, atrași de farmecul feeric al orașului, se poate spune că investiția a meritat pe deplin.

Iluminare specială pe 20 de kilometri de străzi
Astfel, din seara zilei de 24 noiembrie, 20 kilometri de străzi din Viena, iluminate festiv, creează o minunată atmosferă de sărbători. Deja celebre sunt instalațiile în formă de lampadare din zona Graben. Vienezii spun că datorită acestor lampadare, în special de Revelion, zona se transformă în cea mai mare sală de bal. 
Pe lângă luminile care împodobesc străzile orașului, atmosfera de sărbătoare este creată de numeroasele târguri de Crăciun din Viena. Cel mai cunoscut este fără îndoială cel din fața Primăriei, deschis anul acesta încă din data de 12 noiembrie. Pe lângă cele peste 140 de căsuțe de lemn, unde se găsesc tot felul de bunătăți, un adevărat simbol al târgului este bradul de Crăciun, ce a fost adus anul acesta din Burgenland și care are o înălțime de 29 m și aproximativ 80 de ani. Nu pot lipsi însă de la Târgul din fața Primăriei nici Copacul Inimilor, Poșta Norilor, teatrul de păpuși sau atelierele unde cei mici își pot testa veleitățile de cofetari.

Târgul din faţa Primăriei, vizitat de 500.000 de turişti străini
Peste 3 milioane de persoane, dintre care 500.000 sunt străni, vizitează anul târgul din fața Primăriei. La aceștia se mai adaugă însă și vizitatorii celorlalte târguri bine-cunoscute din capitala Austriei, cum ar fi târgul de la palatul Schönbrunn, cel din fața Karlskirche, Satul de Crăciun din fața castelului Belvedere, târgul de pe Spittelberg, Freyung sau cel din fața Roții Uriașe din Prater. Camera de Comerț a Vienei estimează că cifra de afaceri rezultată de pe urma târgurilor de Crăciun din Viena se va ridica anul acesta la 155 milioane de euro.

CLICK pe imagini pentru GALERIE FOTO

Viena iluminată de Sărbători
image
image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite