(VIDEO/FOTOGALERIE) Şase oameni au fost striviţi de zidul unei clădiri din Bucureşti. Un muncitor a fost dus direct în sala de operaţie, dar are şanse mici de supravieţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care este în starea cea mai gravă este acum operat de către doctori. Medicii susţin că pacientul este în stare critică datorită rănilor din zona toracică şi a hemoragiei interne.

UPDATE ORA 16.52 Trei victime ale accidentului au ajuns la Spitalul Floreasca din Capitală. Doi dintre aceşti muncitori au leziuni uşoare, răni minore la torace şi mâini. Cea de-a treia victimă a fost dusă direct în sala de operaţie, însă medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire. Bărbatul are răni în zona abdominală şi hemoragie internă.

UPDATE ora 16.05: Poliţia Capitalei a deschis o anchetă separată pentru găsirea vinovaţilor producerii accidentului de pe Calea Griviţei. În acest moment la Secţia 14 de Poliţie sunt audiate 16 persoane.

image

CLICK PE IMAGINI PENTRU GALERIE FOTO!

UPDATE ora 15.37: „Prima măsură pe care am luat-o a fost să sistăm lucrarea. După ce vom analiza situaţia, vom putea spune ce a determinat acest accident", a declarat Constantin Bujor, inspector şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului Bucureşti.

image

UPDATE ora 15.32: Toth Dumitrescu, de 81 de ani, vecinul care locuieşte în spatele casei afectate , a spus că în jurul orei 14.00 a auzit o bubuitură puternică din curtea vecinilor săi. „N-am băgat în seamă bubuitura. Când am văzut pompierii am ieşit să văd ce se întâmplă. Nu mi-am imaginat o situaţie aşa de gravă", a povestit acesta.

image

UPDATE ora 15.15: Muncitorii care lucrează la casa din care s-a desprins zidul de cărămidă au povestit pentru reporterii „Adevărul de seară" cum s-a întâmplat nenorocirea: „A picat zidul în timp ce noi lucram la unul din faţa lui. Am avut noroc că am scăpat. Dar şase colegi de-ai mei au fost răniţi. Am apucat să scoatem câteva bucăţi de perete de peste ei şi apoi au venit imediat echipajele SMURD", a declarat unul dintre membrii echipei de 12 muncitori.

image

UPDATE ora 15.11: Pe şantierul deschis pe Calea Griviţei lucrau 12 muncitori. Peretele care a căzut peste oameni este exact cel la care lucrau constructorii.

Şase oameni au fost striviţi de zidul unei clădiri din Bucureşti

UPDATE ora 15.08: Ancheta pentru identificarea vinovaţilor în acest caz va fi făcută şi de către specialiştii de la Inspecţia de Stat în Construcţii care se află deja la faţa locului. Ei vor face verificări după ora 17.00, după ce echipajele SMURD vor termina operaţiunile de acordare a primului ajutor victimelor.

UPDATE ora 15.00: Două dintre victime au fost transportate la spitalul Elias, iar celelalte trei au ajuns la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Victimele au suferit traumatisme multiple în special în zona picioarelor. Persoana care a fost cel mai grav rănită are un politraumatism cranio-cerebral şi este în comă. Medicii spun că starea lui a fost stabilizată.

Zidul s-a prăbuşit peste şase oameni, dintre care unul este în comă. Foto: Realitatea TV

UPDATE ora 14.57: „Sunt cinci victime, dintre care două au fost prinse sub dărâmături şi a fost nevoie de intervenţia echipajului de la descarcerare pentru a le scoate de acolo. Pentru toate cele cinci persoane au intervenit şase ambulanţe de la SMURD, două maşini de stingere, o autospecială de descarcerare şi grupul special de salvatori care a venit cu două maşini", a spus Bogdan Opriţa, purtător de cuvânt al SMURD Bucureşti.

UPDATE ora 14.53: În jurul clădirii aflate în curs de reabilitare nu fusese montat un gard de protecţie, de altfel operaţiune standard în cazul acestui tip de şantier.

UPDATE ora 14.50: Cele cinci victime sunt muncitori care lucrau la realbilitarea clădirii, din care au căzut bucăţi de beton. Unul dintre lucrători este foarte grav rănit, susţin oficiali ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

UPDATE ora 14.45: Patru dintre cei cinci oameni peste care a căzut zidul au fost transportaţi la spital de un echipaj SMURD. Tragedia s-a produs pe Calea Griviţei, în perimetrul Gării de Nord.

Potrivit primelor informaţii, accidentul s-a fi produs în urma unei demolări necontrolate la una dintre clădirile din zona Gării de Nord.

Vom reveni cu amănunte.

Citeşte şi Ne cade în cap centrul istoric al Bucureştiului! Doar o lege foarte dură mai poate salva această zonă.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite