VIDEO Doi bărbaţi escrocau bătrânii la Gara de Nord. Le promiteau pensie timpurie în schimbul a 100 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Sectorului cinci, au identificat în zona Gării de Nord doi bărbaţi care abordau persoane cu promisiunea că le vor facilita obţinerea deciziei de pensionare.

Astăzi, 27 august, în jurul orei 6.00, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au reuşit să aresteze doi bărbaţi care formau o grupare specializată pe înşelăciuni. Bărbaţii, unul din judeţul Prahova şi celălalt din Bucureşti se dădeau drept medici, şi racolau persoane care urmau să fie expertizate în cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.

Cei doi bărbaţi se foloseau de pretextul că, în schimbul unei sumei de 100 de lei, le poate facilita obţinerea deciziei de pensionare.

Cum se petrecea înşelăciunea?

Unul dintre cei doi suspecţi, în timp ce se afla în zona Gării de Nord, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu un bărbat de aproximativ 50 de ani, s-a urcat împreună cu acesta într-un autobuz R.A.T.B. cu care a călătorit până la staţia ,,Spitalul Universitar’’. În parcul din faţa spitalului, individul s-a prezentat ca fiind medic şi i-a solicitat victimei suma de 100 de lei, pentru a interveni în obţinerea deciziei de pensionare. Bărbatul i-a oferit acestuia banii doriţi.

După puţin timp în acelaşi loc a apărut şi cel de al doilea bărbat, care, la rândul său, era însoţit de un alt cetăţean cu bagaje.

Din cercetările efectuate, s-a stabilit faptul că cei doi sunt suspecţi de comiterea a şase fapte de acest tip, înregistrate în perioada iunie-august 2012.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite