VIDEO Prima zi de muncă cu sens unic pe Fabrica de Glucoză. Cât cred şoferii că vor dura lucrările pentru lărgirea şoselei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe Fabrica de Glucoză se circulă în sens unic până la finalizarea lucrărilor de lărgire a arterei la 4 benzi
Pe Fabrica de Glucoză se circulă în sens unic până la finalizarea lucrărilor de lărgire a arterei la 4 benzi

Începând de sâmbătă, 6 aprilie, pe Şoseaua Fabrica de Glucoză, una dintre cele mai aglomerate artere din nordul Capitalei, s-a instituit sens unic pentru a permite continuarea lucrărilor de lărgire a şoselei la patru benzi. În prima zi lucrătoare, şoferii din Pipera s-au confruntat cu un trafic aglomerat care le-a întins nervii la maxim.

În prezent, pe Şoseaua Fabrica de Glucoză se circulă doar dinspre Şoseaua Petricani spre Şoseaua Barbu Văcărescu. Lărgirea şoselei de la două la patru benzi este necesară pentru a prelua fluxul de trafic de pe Autostrada A3 Bucureşti – Ploieşti, care are câte trei benzi pe sens.

În luna noiembrie a anului trecut, primarul Capitalei promitea că lucrarea urmează să fie gata în luna septembrie a acestui an: Deşi termenul iniţial de finalizare a lucrării era de 15 luni, a fost convenit cu constructorul un termen de 12 luni, urmând a fi gata în septembrie anul viitor”.

Primăria Municipiului Bucureşti a alocat 47 milioane de lei fără TVA pentru acest proiect. Lărgirea străzii Fabrica de Glucoză a fost anunţată de Primăria Capitalei încă din 2010, iar în ultimii 5 ani, în fiecare an, primarii anunţau că va începe „anul acesta”. Iniţial au fost probleme cu exproprierile, apoi cu licitaţia, apoi a fost nevoie de actualizarea proiectului. Primarul Gabriela Firea a anunţat iniţial că va începe şantierul în 2017, apoi în primăvara lui 2018. 

Luni, în prima zi de muncă de la restrângerea circulaţiei, am mers pe Fabrica de Glucoză pentru a afla de la şoferi ce părere au despre acest proiect al Primăriei Capitalei, dar şi cât estimează că vor dura lucrările. Răspunsurile lor le aflaţi în videoreportajul de mai jos:

    

.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite