VIDEO Frozen la Bucureşti. Zeci de oameni s-au transformat în statui în staţia de metrou Piaţa Unirii din Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de tineri au rămas nemişcaţi minute în şir în staţia de metrou Piaţa Unirii FOTO David Muntean
Zeci de tineri au rămas nemişcaţi minute în şir în staţia de metrou Piaţa Unirii FOTO David Muntean

Zeci de bucureşteni s-au adunat duminică în staţia de metrou Piaţa Unirii din Capitală, acolo unde timp de câteva minute au îngheţat. Concret, a fost vorba despre un flashmob în timpul căruia tinerii au rămas nemişcaţi minute bune, imitând nişte statui.

Frozen Bucharest este o nouă acţiune ce a fost pusă la cale, astăzi, de reprezentanţii Grupului Nefiresc, cei care au organizat evenimentul „No Pants Subway Ride“. În cadrul evenimentului, care a început în jurul orei 14.30, zeci de tineri au venit pe peronul staţiei de metrou Piaţa Unirii 1 şi au rămas nemişcaţi, în acelaşi timp, câteva minute.

Iniţiativa nu este însă una nouă, ci inspirată din celebrul flashmob "Frozen Grand Central", organizat de Improv Everywhere în cea mai mare gară din New York, în urmă cu şapte ani. Clipul cu cei peste 200 de "îngheţaţi" a adunat aproape 35 de milioane de vizualizări pe YouTube, fiind socotit de altfel punctul de pornire al mişcării care şi-a propus să surprindă cu orice preţ. 

frozen bucharest foto david muntean

Evenimentul a avut loc în staţia Piaţa Unirii 1 FOTO David Muntean

La metroul bucureştean, în timp ce unii călători nu înţelegeau ce se petrece în jurul lor şi care este motivul pentru care zeci de persoane au rămas nemişcate, alţii au scos aparatele de fotografiat şi au încercat să imortalizeze momentul. 

frozen bucharest foto david muntean

La eveniment au participat zeci de tineri FOTO David Muntean

De asemenea, organizatorii evenimentului - reprezentanţii Grupului Nefiresc - susţin că au în plan organizarea mai multor evenimente de acest fel în Bucureşti. 

Frozen Bucharest: Metrorex nu autorizează acţiunea

Cum s-au transformat zeci de tineri în statui într-o staţie de metrou din Bucureşti

Reprezentanţii Metrorex au declarat, pentru „Adevărul“, că nu au autorizat evenimentul Frozen Bucharest din mai multe motive. „În primul rând, din cauza obrăzniciei de data trecută (n.r. când bucureştenii au mers fără pantaloni în metrou)“, menţionează reprezentanţii Metrorex. De asemenea, aceştia susţin că în timpul acestui eveniment călătorii pot fi deranjaţi şi în cazul în care va fi deranjată ordinea publică, cei care iau parte la eveniment vor fi sancţionaţi, „deşi sperăm să nu fie cazul“.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite