VIDEO Suede, pionierii britpop-ului, cântă la Arenele Romane. Vezi aici când se deschid porţile pentru public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Single-urile „Animal Nitrate”, „The Wild Ones”, „Saturday Night” sau „Lazy” vor fi cântate de britanici la Bucureşti. Concertul din România este inclus în turneul de reunire al trupei, revenită pe scenă în 2010 după şapte ani de pauză.

SHOW Sting va cânta la Bucureşti pe o scenă specială

EVENIMENTE Dacă e iunie, sunt show-uri incendiare

Brett Anderson, Richard Oakes, Neil Codling, Mat Osman şi Simon Gilbert vor concerta pentru prima dată în România la 4 iunie, anunţă organizatorii, compania One Event.

Evenimentul îşi va deschide porţile pentru public începând cu ora 18.00, iar accesul către Arenele Romane va putea fi făcut prin Parcul Carol (intrarea principală din Rondul Carol) sau din strada Cuţitul de Argint nr. 26.

Accesul copiilor cu vârsta mai mică de 12 ani este gratuit, dar se va face pe baza unui bilet valid şi numai în compania unui adult.

Încălzirea publicului va fi făcută de DJ Leo cu un set de muzici bine alese din zona “british-alternative” a anilor ’90 dar şi cu “hit-uri” ale ultimilor ani din zona indie.


În 2003, după ce a lansat cinci albume de studio şi 21 de single-uri, trupa Suede s-a destrămat, componenţii preferând proiectele solo.

Celebri înainte de lansarea primului single

Încă din anul 1992, înainte de apariţia primului album, Suede a reuşit să atragă atenţia odată cu apariţia pe coperta celebrei reviste „Melody Maker” fără să fi lansat nici măcar un single. La acea dată au fost prezentaţi cu titlul de „cea mai bună trupă debutantă din Marea Britanie”. Stilul androgin al solistului Brett Anderson, mărturisirile incerte despre sexualitatea sa şi aversiunea lui pentru stilul grunge au atras atenţia mass-media.
 
Denumit de către presa de specialitate „cel mai aşteptat album de debut de la “Never Mind The Bollocks…” al celor de la Sex Pistols, albumul autointitulat „Suede” reuşeşte să primească Discul de Aur în prima săptămână de la lansare, detronându-i pe cei de la Depeche Mode şi chiar să câştige în decursul aceluiaşi an, premiul Mercury Music pentru cel mai bun album britanic.

Trei dintre albumele lansate ulterior, „Dog Man Star”, „Coming Up” şi „Head Music” au câştigat Discul de Aur sau Discul de Platină şi au atins prima poziţie în topurile din Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Finlanda şi Danemarca.

Albumul „A New Morning” a fost bine primit de fanii trupei, însă lipsa interesului publicului larg cu privire la Suede şi la curentul britpop, face ca trupa să decidă să puna punct carierei printr-o serie de cinci concerte în cinci nopţi la Institutul de Artă Contemporană din Londra. Trupa a dedicat fiecare din cele cinci nopţi albumelor lansate până atunci, interpretându-le în întregime, în ordine cronologică.

În această vară va fi relansată întreaga discografie Suede în formă remasterizată, îmbunătăţită şi cu extra bonusuri. Până şi în ziua concertului biletele au preţuri de 130, 160 şi 180 de lei.

VIDEO Impresii de la primul concert Roxette la Bucureşti. Suedezii au dat "like" fanilor bucureşteni

Vezi pe forbes.ro ce concerte de top mai sunt în luna iunie în Bucureşti

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite