VIDEO Spitalul Universitar are serviciu SMURD de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare Unitate de Primiri Urgenţe (UPU) din România a fost inaugurată, ieri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Ministerul Sănătăţii a alocat 36 de milioane de lei pentru cinci astfel de secţii, cea din strada Dr. Leonte fiind a doua inaugurată.

Saloane ultra moderne, aparatură de ultimă oră şi grupuri sanitare pentru fiecare cameră au fost inaugurate, ieri, la Spitalul Universitar. Pe o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi, în noua unitate va funcţiona de asemenea şi un serviciu SMURD, urmând ca în scurt timp să devină funcţional şi heliportul spitalului.

Investiţia pentru această secţie de primiri urgenţe de la Spitalul Universiar a început în anul 2010 şi a costat peste 15 milioane de lei. Toate fondurile au fost alocate de Ministerul Sănătăţii.

Suma a fost folosită pentru lucrări de consolidare, post-consolidare, realizare structură metalică pentru extindere pe platforma suspendată a extinderii UPU, precum şi pentru echipamentele aferente construcţiei (sistem de climatizare, ventilaţie, desfumare, reţele fluide medicinale, sistem de supraveghere video, IT infrastructură, echipament de furnizare şi producere oxigen, reţeaua electrică şi tablou general electric, generator propriu şi UPS).

„Unitatea nu este cu nimic mai prejos faţă de orice altă secţie similară din spitalele din Paris sau Viena”, a spus la inaugurare Cseke Attila, ministrul Sănătăţii.

Funcţional în două săptămâni

Noul departament UPU va intra în funcţiune în cel mult două săptămâni până atunci angajaţii primind ultimele instrucţiuni pentru buna desfăşurare a activităţii UPU, a mai spus managerul.

Profesorul Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă, a spus că planul de dezvoltare a sistemului de urgenţă vizează, pe lângă noua unitate de primiri urgenţe, repunerea în funcţiune a heliportului a cărui realizare fusese gândită încă de acum 10 ani.

„Anul acesta am redeschis o UPU cu totul schimbată şi modernizată la Constanţa, acum ne aflăm în cea mai mare UPU din ţară la Spitalul Universitar Bucureşti, deja există contractul semnat şi pentru începerea lucrărilor la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar în toamnă vom putea inaugura noi clădiri ale UPU Tg Mureş şi Satu Mare”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila la ceremonia de inaugurare de la Spitalul Universitar Bucureşti.

Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov transportă la spital peste 60% din cazuri, restul urmând să fie transportate de către SMURD.

image
București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite