VIDEO Care este sectorul Capitalei cu cele mai multe maşini sparte de hoţi şi care este cel mai sigur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furturile din autoturisme au loc prin spargerea unuia dintre geamurile maşinii

Şase maşini sunt sparte, zilnic, de hoţi, în Capitală. Iar acestea sunt doar cazurile raportate, pentru că în realitate cifrele ar fi de două ori mai mari, spun poliţiştii. Anul trecut, cele mai multe maşini au fost sparte în sectorul 2 al Capitalei. La polul opus, cu cele mai puţine astfel de spargeri,  se află sectorul 6.

În total au fost peste 2000 de reclamaţii, după ce proprietarii au descoperit că le-au fost furate telefoane, laptopuri sau poşete din maşini.

O cameră de supraveghere din sectorul 2 al Capitalei l-a surpins pe un hoţ din maşini în plină acţiune. Dă târcoale maşinii, evaluează sumar prada potenţială, scanează zona ca să se asigure că nu sunt martori şi se pune pe treabă. Încearcă portiera şi pare să abandoneze misiunea. Se răzgândeşte şi decide să-şi mai dea o şansă. Trage cu putere de mâner şi deschide portiera din prima. N-a plecat cu mâna goală. Ca el sunt 6 pe zi, şase maşini din bucureşti sunt sparte de hoţi, din ce în ce mai pricepuţi.

Dumitru Coarnă, preşedintele sindicatului poliţiştilor, spune că sunt mai multe circumstanţe care favorizează hoţii. "Au pus în libertate infractori recidivişti care practic au un mod de operare de acest tip şi sigur una dintre cauze este punerea în libertate a unor infractori. A doua cauză este lipsa poliţiştilor din schemă. Avem majoritatea inspectoratelor, inclusiv poliţia Capitalei, care funcţionează pe un deficit de 20% în organigramă. Trei, lipsa iluminatului public, lipsa unor sisteme de pază adecvate în parcări", spune Coarnă citat de digi24.ro

Poliţiştii spun că anul trecut în Capitală, cele mai multe maşini au fost sparte în sectorul 2 , aproape 550 de cazuri. Urmează sectorul 3 cu aproape 500 de cazuri, iar pe locul trei, sectorul 5, cu peste 400 de cazuri. Cel mai sigur sector, din datele poliţiei Capitalei, este sectorul 6 cu doar 270 de cazuri.

   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite