VIDEO Cum s-a văzut căderea meteorului din Aeroportul Henri Coandă. S-a luminat tot cerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cerul de deasupra Bucureştiul a fost luminat puternic FOTO Valentin Ioradche (captură video)
Cerul de deasupra Bucureştiul a fost luminat puternic FOTO Valentin Ioradche (captură video)

Noaptea trecută, cerul României a fost luminat puternic de un fenomen mai puţin obişnuit. Un mini-asteroid a intrat în atmosfera Pământului, luminând cerul de deasupra mai multor oraşe timp de câteva secunde.

Explicaţia, spun specialiştii, este cât se poate de simplă.

„Am văzut un filmuleţ în care se vede un fenomen destul de strălucitor, cât să te trezească din somn. A fost văzut din mai multe locuri, cel mai probabil este vorba despre un meteor care putea avea de la câţiva zeci de centimetri la nu mai mult de doi trei metri. Fenomenul este unul normal pentru o planetă dintr-un sistem solar“, a explicat Adrian Şonka, asistent de cercetare în cadrul Institutului Astronomic al Academiei Române.

Şonka a mai spus, pentru „Adevărul“, că un asemenea fenomen se petrece de câteva ori pe an. De asemenea, a subliniat că, dacă ar exista filmări din mai multe unghiuri, s-ar putea determina inclusiv punctul unde a atins pământul, dacă nu cumva s-a dezintegrat în atmosferă.

Cerul de deasupra Bucureştiului, luminat de un meteor

„A fost vorba despre un meteor foarte strălucitor. Termenul corect este de bolid. Probabil e vorba despre un mini-asteroid care se rotea în jurul Soarelui şi care a avut ghinion. A început anul cu stângul: a intrat în atmosfera Pământului şi s-a dezintegrat“, a mai spus Adrian Şonka.

Bucureştiul, pe lista oraşelor luminate

Directorul de comunicare al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache, a publicat pe pagina personală de Facebook două filmuleţe în care sunt prezentate imagini cu lumina puternică ce a putut fi observată şi pe cerul Capitalei. Imaginile au fost surprinse deasupra Aeroportului Henri Coandă.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Meteor deasupra României. O lumină roşie-gălbuie a brăzdat cerul Buzăului la graniţa cu judeţul Vrancea

De ce s-a luminat cerul României noaptea trecută. Explicaţia oficială a specialiştilor despre mini-asteroidul care ar fi pătruns în atmosfera Pământului

VIDEO Cerul Vrancei, brăzdat de o „minge de foc“. Meteorul a avut diametrul de trei metri

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite