VIDEO REPORTAJ Tinerii şi Biserica. „Trebuie să ne rugăm pentru ei, că tineretul, săracul, este aşa cum este”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Brâul Maicii Domnului” a fost adus pentru prima oară la Bucureşti în perioada 18-20 iunie
„Brâul Maicii Domnului” a fost adus pentru prima oară la Bucureşti în perioada 18-20 iunie

România este ţara în care pupatul de moaşte şi statul la coadă sunt sporturi naţionale. E un aspect binecunoscut, pe care tinerii nu îl agreează. Însă, în speranţa de a lua un examen sau datorită insistenţelor venite din partea bunicilor, se înghesuie şi ei ore întregi pentru a săruta osemintele respective.

Aceasta a fost şi premisa cu care am pornit spre Parohia Sfântului Apostol şi Evanghelist Ioan, unde timp de 3 zile sute de bucureşteni şi-au aşteptat liniştiţi rândul pentru a se închina la Brâul Maicii Domnului”, veşmânt, despre care se spune că a fost ţesut de însăşi Maica Domnului şi considerat a avea puteri vindecătoare.

Dintre cei prezenţi, majoritatea erau bătrâni care au venit împreună cu nepoţii lor, însă pe tineri abia îi sesizai în mulţime. Astfel, am încercat să aflăm care sunt motivele acestei rupturi dintre generaţia tânără şi Biserică, dar din perspectiva celor mai în vârstă. 

Răspunsurile primite au fost diverse, uneori ironice. Fapt care nu ne-a surprins pentru că trăim într-o Românie divizată, în care Biserica Ortodoxă pune accent mai mult pe lucruri materiale, iar diferenţele între generaţii nu pot fi mai evidente. 

Nu am ajuns la o concluzie finală pentru care tinerii nu mai merg la Biserică. Poate că România este locul unde nu există spitale la standarde europene, dar unde e nevoie să arătăm cât suntem de credincioşi, prin construirea Catedralei Mântuirii Neamului sau poate modul în care Biserica a tratat tragedia din Colectiv i-a forţat pe tineri în a mai crede în aceasta. Ceea ce e sigur e că reticenţa tinerilor faţă de tot ce înseamnă credinţă nu va dispărea prea curând. 

VIDEO REPORTAJ Tinerii şi Biserica. „Trebuie să ne rugăm pentru ei , că tineretul, săracul, este aşa cum este”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite