VIDEO Cum vă puteți distra în weekend: Hai la teatru, în parcuri sau în fața Operei Naționale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii pot merge, în acest weekend, la teatru în aer liber în zonele Tineretului, Rahova, Drumul Taberei şi Cişmigiu.Meteorologii au anunţat vreme frumoasă, iar spectacolele gratuite sunt oferta perfectă pentru cei dornici de relaxare în aer liber.

Plimbarea în parc poate fi un moment potrivit de relaxare într-un mod mai puţin obişnuit pentru cei care locuiesc în Capitală. În mai multe parcuri din Bucureşti au fost pregătite piese de teatru care vor fi prezentate în cadrul evenimentului „Bucureşti-Cartier de Vară“.

În Parcul Lumea Copiilor din cartierul Tineretului, mâine, de la ora 10.00, compania de spectacole „Arleking“ le propune celor mici o nouă interpretare a poveştii „Capra cu trei iezi“, de Ion Creangă. Seara, de la ora 19.00, Ansamblul „Burnasul“ din Alexandria prezintă un concert de muzică popular, urmat de un recital al solistei Elena Soare.

Tot mâine, în Parcul Sebastian se joacă producţii ale Teatrului Masca. Dimineaţa de la ora 10.00, artiştii vin cu spectacolul pentru copii „Prostia Omenească“, iar seara de la ora 19.00, actorii prezintă „Gardienii se întorc“.

În Parcul Moghioroş, la Foişor, sâmbătă dimineaţa de la ora 10.00, trupa de teatru „Muşchetarii“ joacă „Povestea Porcului“, iar seara, de la ora 19.00, este programat spectacolul „Fantasmagoria“. În Cişmigiu, Trupa de teatru pentru copii „Pif Paf“ prezintă, de la ora 17.00, spectacolul „Ograda cu vedete“.


Statui vii în Moghioroş

Organizatorii au pregătit reprezentaţii şi pentru duminică, aşa că nu aveţi timp de plictiseală. Dimineaţa, de la ora 10.00, Compania de teatru de animaţie „Pur Anima“  le oferă celor mici o întâlnire cu „Motănelul mofturos“, în Parcul Lumea Copiilor. În acelaşi loc, seara, de la ora 19.00, Teatrul de Comedie prezintă spectacolul „Fantasmagoria“.

În Parcul Sebastian, de la ora 10.00, copiii sunt aşteptaţi să vadă „Elefănţelul curios“. De la ora 19.00,  comunitatea aromână a pregătit un concert al ansamblului „Pilisterlu“ din Bucureşti, iar formaţia „Doruleţul“ din Tulcea va prezenta un scurt recital.

image

În ultima zi de weekend, în Parcul Cişmigiu, începând cu ora 17.00, actorii de la „Curcubeul Vesel“ îi invită pe cei mici să devină pentru o oră „Călători în lumea dansului“. Artiştii de la Teatrul Masca au pregătit un moment inedit pentru duminică, de la ora 10.00, în Parcul Moghioroş, unde vor juca în rol de statui.

Teatru şi plajă pe acoperişul mall-ului

Trupa „Obligo“ a pregătit pentru sâmbătă seara, de la ora 20.00, un spectacol gratuit de improvizaţie care va avea loc pe acoperişul mall-ului Sun Plaza de la Piaţa Sudului.

Aici a fost amenajată o scenă, dar şi o plajă cu şezlonguri şi baldachine. Astăzi, mâine şi duminică, de la ora 16.00, pasionaţii de sport pot participa la turneul de volei pe plajă care va avea finala duminica viitoare.

Spectacole în aer liber la Opera Naţională

Melomanii se vor putea bucura, mâine seară, de la ora 21.00, de un program impresionant cu arii din opere renumite şi operete semnate de compozitori celebri ca Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Giacomo Puccini, Johann Strauss.

image

În faţa Operei Naţionale din Bucureşti va fi amenajată o scenă, unde concertul va fi susţinut în faţa a cel puţin 2.500 de spectatori.

„Avem suficiente locuri pentru toată lumea, iar spaţiul permite şi prezenţa a cel puţin 4.000 de spectatori aşa cum s-au adunat la ediţiile din anii trecuţi“, a declarat Cristina Bărbulescu, coordonatorul Departamanetului de Comunicare al Operei Naţionale.

Intrarea este liberă

Pentru al cincilea an consecutiv, Opera Naţională din Bucureşti prezintă concertul în aer liber „Promenada Operei“, iar accesul este gratuit. Momentele artistice vor fi susţinute, până la ora 23.00, de cei mai îndrăgiţi artişti lirici ai scenei bucureştene.

Printre ei se numără Felicia Filip, Daniel Filipescu, Irina Iordăchescu, Vlad Miriţă şi Crina Zancu, ce vor interpreta alături de orchestra Operei Naţionale sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Ei vor interpreta  fragmente din  „Faust“, „Tosca“, „Rigoletto“, „Bărbierul din Sevilla“, „O, sole mio!“. Astfel de evenimente stradale mai sunt organizate în Londra, Paris, Roma, Viena, Berlin, Madrid, Praga.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite